[Video] “Oditi pomeni oditi”: Nigel Farage navdušil na shodu podpornikov brexita in opozoril, da so potrebne priprave na morebiten ponovni referendum

Nigel Farage (Foto: Facebook)

Nekdanji vodja stranke UKIP in zagovornik brexita Nigel Farage je v petek na shodu podpornikov izstopa Velike Britanije iz Evropske unije pozval udeležence, naj se pričnejo pripravljati na morebitno ponovitev referenduma. Shoda se je sicer udeležilo tudi nekaj vidnih podjetnikov. Nad sporazumom je zgrožena tudi stroka.

Nekdanji vodja stranke UKIP in verjetno najvidnejši podpornik brexita Nigel Farage je na petkovem shodu podpornikov izstopa Velike Britanije iz Evropske unije s svojim govorom navdušil udeležence. Udeležencem je povedal, da se morajo pripraviti na morebitno ponovitev referenduma o brexitu: “Pozvati vas moram, da se pripravimo na vsako situacijo. V naslednjih nekaj mesecih nas bodo zagotovo poskusili ponovno izdati in moramo biti pripravljeni, ne samo, da bi se upirali, pač pa da bomo, če bo to potrebno, naslednjič zmagali s še večjo razliko!” Čeprav si drugega referenduma ne želi, se pri tem moti, je poudaril, ničesar niso izgubili, potrebno pa je vzpostaviti stik z milijoni tistih državljanov, ki še nikoli v življenju niso volili. Kot še poroča Evening Standard, je Farage dejal, da bi bilo najbolje, da njihovi napori ostanejo neuresničeni, če bi Velika Britanija iz EU izstopila ob 11. uri 29. marca.

Farage je komentiral tudi navedbe finančnega ministra Philipa Hammonda, ki je dejal, da bi morebitno izglasovanje nezaupnice premierki Theresi May predstavljalo možnost, da bi v konservativni stranki na dan prišli ekstremisti – njegove navedbe so izzvale bučno neodobravanje udeležencev.

Izmed 585 strani sporazuma jih je kar 68 namenjenih regulacijam, škodljivim za britansko gospodarstvo
Poleg Faragea so bili na shodu prisotni številni drugi eminentni gostje, med drugim konservativni poslanec Jacob Rees-Mogg, lastnik podjetja JD Wetherspoon Tim Martin in laburistična poslanca Kate Hey in Graham Stringer. Ress-Mogg je glede dogovora Mayeve z EU o brexitu dejal, da je to le odvračanje pozornosti, in nadaljeval: “Spomniti se moramo, da po dveh letih in pol gledamo na 585 strani besedila. 68 strani – veste, čemu je namenjenih?! Eno za drugo naštevajo regulacije, ki bodo prizadele naše gospodarstvo!” Mnogi udeleženci so izpostavili, da se zavzemajo za prosto trgovino, jasno pa je, da bi glede na breme, ki jim ga obeta brexit z dogovorom, veliko rajši videli izstop Velike Britanije iz EU brez dogovora.

Nigel Farage in Jacob Rees-Mogg (Foto: Facebook)

Tudi stroka zgrožena nad sporazumom: Velika Britanija bo podvržena pravilom, na katera ne bo mogla vplivati
Tudi Mark Littlewood, direktor vodilnega britanskega think-tanka Institute of Economic Affairs, je konec novembra za The Sun dejal, da je dogovor o brexitu, kot ga je dosegla Mayeva, najslabše od “obeh svetov” in predstavlja žebelj v krsto morebitnemu prostotrgovinskemu dogovoru med Veliko Britanijo in Združenimi državami Amerike. Opomnil je med drugim tudi na opozorilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je dejal, da Velika Britanija zaradi dogovora “ne bo več mogla” trgovati z ZDA. Littlewood je pojasnil, da opozorila ne smemo razumeti dobesedno, a ga je vseeno dobro resno jemati, prav tako pa je pojasnil, da sporazum bistveno omejuje Veliko Britanijo pri sklepanju prostotrgovinskih dogovorov s tretjimi državami, povedal pa je tudi, da trgovina med Veliko Britanijo in EU upada in tako izgublja na pomembnosti.

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  Kako pa komentirate to, da je izstopil iz UKIP zaradi Tommya Robinsona?

  • freedomfighter

   Šššš o tem se tu ne sme govoriti.

 • Olga2345

  Najprej nagnati Merklo, Macrona in ostalo levičarsko svojat, ki jo plačuje zlocinec Soros, nogo v rit divjakom in nov začetek! Brez komunistov in islamistov!

 • Domoljub

  “Čeprav si drugega referenduma ne želi, se pri tem moti, je poudaril, ničesar niso izgubili, potrebno pa je vzpostaviti”. Vi kej berete kaj napisete?

 • Caetano

  Brexit se ne bi zgodil, če se VB ne bi pospešeno islamizirala.

  • Stric iz ozadja

   In vecina drzav Commonwealtha je … Oh wait.

 • šmentanamuha

  Nigel Farage, je prava zvezda repatica evropskega parlamenta.

 • xtc

  Tole bo še zanimivo.

 • Hunyađi

  Moč in vpliv referendumskega odlocanja je vsaj priblizek fer demokracije. Vse drugo je brez kurca.

 • večni srb

  Vzemite me s seboj!

  • večni srb

   A bi se dalo narediti, da se Slovenija priključi britanskemu imperiju?

   • Lon Wolf

    Slovenija se mora priključiti enemu drugemu kraljevstvu in nikakor kraljestvu cionističnega zla.

 • Sloven”c

  Nigel Farage. Kako prekleto ima prav kar govori.

 • Andrej

  Angleži so eni veliki svetovni drekači. Čim dlje od njih. Kar naj bodo sami.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Sunčičeva ima prav:ni razlike med ekstremi na levi in ekstremi na desni. Oboji so isti gnoj. Tisti, ki navijajo, da Slovenija naredi sloexit se ne zavedajo, da Slovenijo tunkajo v drek. Na daljnem zahodu (divjem zahodu) imamo človeka , beri Trumpa, ki prezira EU. Na daljnem vzhodu pa avtokrate (od Rusije do Kitajske), ki se povezujejo z istim ciljem uničiti ali podjarmiti vse ostalo,tudi EU. In mi bi bili zunaj EU svobodni, ma ne ga srat!

 • FRANC3

  Moje mnenje je, da je brexit velika napaka. Ves svet se povezuje in dogovarja, Angleži pa nekaj solirajo.
  Angleži so bili, so in bodo veliki drekači. Vedno so drugim solili pamet in dobro živeli na tuj račun. Kjer koli so imeli kolonije, so osovraženi bolj kot ostali kolonizatorji. Tako so zasrali Bližnji Vzhod (Izrael in Palestino). Enak greh so naredili leta 1945 na Vetrinjskem polju. Ujetnikom so obljubili pot v Italijo, poslali pa so jih v klavnico v Jugoslavijo.
  Karkoli je EU obljubila Angležem, jim je obljubila preveč. Radi bi odšli iz EU, pa še kaj profitirali. Če odidejo, mora biti povratek za Angleže drag in boleč.

 • tomnidari

  Ko je Nigel v EU parlamentu poslance rotil naj se streznijo, so vsi po vrsti vključno z vsemi našimi pljuvali po njemu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!