fbpx

[Video] Osladne simpatije RTV do levoliberalne novozelandske premierke, ki Novo Zelandijo spreminja v policijsko državo

Novozelandska premierka Jacinda Ardern (foto: EPA)

V očeh novinarjev RTV Slovenije “najmlajša ženska voditeljica” in novozelandska predsednica vlade Jacinda Ardern ne more storiti ničesar narobe. Še več, stvari, zaradi katerih bi v Sloveniji desnosredinsko vlado pribili na križ, novozelandsko premierko kujejo med zvezde. Medtem pa Ardernova spreminja Novo Zelandijo v policijsko državo, toda teh besed v slovenskih dominantnih medijih ne boste slišali – razen ko gre za Janšo, Orbana in druge voditelje, ki ne sodijo v levoliberalni krog.

Pogosto smo priča politikantstvu in pristranskemu poročanju na RTV Sloveniji, a način poročanja o novozelandski premierki Jacindi Ardern, ki so jo v enem od člankov opisali kot “najmlajšo žensko voditeljico na svetu”, je naravnost osladen. Meji na malikovanje.

Normalen človek bi pomislil, da dejstvo, da so napisali, da gre za voditeljico, že samo po sebi dovolj jasno kaže, da je Ardernova ženska. Če kdo dvomi o njeni ženskosti, je Ardernova rodila v času, ko je vodila državo. A očitno imajo na RTV Slovenija neke druge predstave. Morebiti najdejo tudi kako moško voditeljico, dandanes je namreč že vse mogoče.

Če kaj, je Ardernovi potrebno priznati, da se zna prodati. Na kameri deluje sproščeno, vedno nasmejana. Osrednji mediji to pograbijo, o tem pa pričajo tudi naslovnice tipa: “Če je v lokalu lahko največ 100 ljudi, na kosilo ne more niti premierka”, “Jacindo Ardern med televizijskim intervjujem presenetil potres”, “Ardernova deklici vrnila pet dolarjev, namenjenih za raziskave zmajev”, ali pa “Premierka je še ob večerih doma v trenirki v živo odgovarjala ljudem”.

Praviloma vsako tako naslovnico spremlja fotografija široko nasmejane Ardernove. Stvari, ki za katerokoli drugo tako oddaljeno in tujo državo sploh ne bi prišle v obzir za objavo v slovenskem nacionalnem mediju, so zato, ker je to zgodba o Ardernovi, postavljene celo na naslovno stran.

O njenih drakonskih napadih na pravice Novozelandcev ne boste slišali ničesar. To, da želi prisilno vzeti orožje iz rok svojim državljanom, se zdi osrednjim medijem pohvalno. Povod za to? Strelski pohod Avstralca na mošejo v Christchurchu. Zato, ker je tujec zagrešil teroristični napad v Novi Zelandiji, je potrebno razorožiti domačine, ki niso imeli ničesar s smrtjo okoli 50 muslimanov, ki jih je Brenton Tarrant pobil, sodeč po njegovem manifestu, iz čistega nihilizma.

https://twitter.com/Ian56789/status/1260996945469898755

Čakamo samo novico na RTV Slovenija, da je Ardenrnova okrepila nadzor ob vstopu v državo z vojsko. Seveda ne bo umanjkala fotografije široko nasmejane Ardernove. A te novice ne bo, kajti po 24 dnevih brez ene same okužbe morajo zdaj po pisanju Guardiana testirati 320 ljudi. Bo pa zato nov članek o laburistki, ki je pozabila delavski razred in se bolj kot za delavce zavzema za LGBT, ko jo bodo mediji čisto po naključju ujeli kako s hčerko v naročju sprehaja psa in liže sladoled.

Nova Zelandija pa je vedno bolj podobna policijski državi, kjer se je policija pripravljena oglasiti na vašem pragu že, če se ne strinjate z vlado.

Ivan Šokić