[Video] Piva Bud Light ne želijo niti, ko je to brezplačno

Foto: Twitter

Ustanovitelj OutKicka Clay Travis je konec tedna izvedel prav poseben eksperiment, v okviru katerega je na koncertu ponujal različne vrste brezplačnega piva, in prišel do zanimive ugotovitve, in sicer, da je pitje piva znamke Bud Light postalo pravi tabu v javnosti. Kot kaže se prah okrog njihovega protranseksualnega oglasa, v katerem je nastopal moški, znan kot Dylan Mulvaney, še niti slučajno ni polegel. 

V okviru eksperimenta ob koncu tedna je Clay Travis tekom večera objavil več videoposnetkov svojega hladilnika na koncertu v okolici Nashvilla. Ljudem je dal možnost, da lahko izberejo, katero vrsto piva bi želeli spiti. “Tekom celotne noči ni nihče izbral Bud Lighta,” je izpostavil in podal prepričanje, da je Bud Light v prihodnje soočen z veliko težavo, saj mnogi ne želijo, da bi jih videli z izdelkom v rokah. “Enostavno raje izberejo drugo znamko piva,” je pojasnil.

Prvi videoposnetek, ki ga je Travis objavil od 18.45, je razkril vsebino hladilnika, ki je bil poln več vrst piva, vključno z znamkami Michelob Ultra, Yuengling in Bud Light. Nato je proti koncu večera, natančneje ob 22:15 uri, objavil še drugi video, ki pa je razkril, da so v hladilniku ostale le še pločevinke piva Bud Light, kar kaže na to, da so ljudje raje posegli po drugih vrstah piva.

“Nisem strokovnjak za trženje, a Bud Light je edino pivo, ki je ostalo,” je dejal Travis in ob tem podal prepričanje, da to nedvomno “ni idealno in  ni dobro” za blagovno znamko. V svoji objavi na družabnem omrežju Twitter je komentiral, kako trenutni škandal Bud Lighta predstavlja “neomajno katastrofo” za znamko. “Celotna potrošnja Bud Lighta je sedaj padla za 26 odstotkov. To je nedvomna katastrofa za blagovno znamko. In mnogi se zdaj izogibajo pivu, da bi se izognili norčevanju, ker pijejo to pivo,” je poudaril in dodal, da po njegovo ni tukaj nobene hitre rešitve na voljo, saj so blagovni znamki izrazito nenaklonjeni v tako imenovanih rdečih zveznih državah.

V podjetju pravijo, da so želeli s pomočjo transaktivista privabiti mlajše stranke
Bud Light se je po tržnem kiksu s transspolnim aktivistom Dylanom Mulvaneyjem soočil z burnim odzivom. Podjetje je namreč ustvarilo spominsko pivo za transaktivista, ki naj bi praznoval prvo leto “deklištva”. Mulvaney, ki je v preteklosti opravil intervju s predsednikom Joejem Bidnom, je nedavno prišel na naslovnice medijev, ko je namignil da bi moralo biti napačno označevanje transspolnih oseb nezakonito.

Podjetje s pivom se je prav tako soočilo z negativnim odzivom, ko je njihova podpredsednica za trženje Alissa Heinerscheid v intervjuju dejala, da je bila navdihnjena, da posodobi “sramežljiv” in “odštekan” humor pivskega podjetja z vključujočimi sporočili, da bi s tem pritegnila mlajše stranke. Heinerscheidova in njen šef Daniel Blake sta bila od takrat naprej poslana na dopust.

Foto: Twitter

Travis je pred kratkim v intervjuju za “Fox & Friends” spregovoril o družbenih posledicah omenjenega škandala po Združenih državah Amerike. “Za Bud Light menim, da je to čista katastrofa in da so si jo popolnoma sami povzročili. Pravzaprav ne vem, kako se bodo rešili iz te zmešnjave, ker ljudje zdaj zasmehujejo druge, ko jih vidijo, da pijejo Bud Light,” je rekel. Medtem ko je Travis izpostavil, da je bil Bud Light nekoč priljubljena izbira piva za različne priložnosti, sedaj mnogi ljudje po njegovih besedah, ko stopijo do bara ali gredo ven v trgovino, da bi kupili pivo, razmišljajo o tem, da bi si privoščili karkoli drugega kot Bud Light. Dodal je, da bi morala biti druga večja podjetja veliko bolj previdna, ko gre za žalitev potrošnikov. “Mislim, da je to opozorilo vsem blagovnim znamkam, ki so v zadnjih 20 letih opažale, da ni nobenih posledic, če se gre v wokeizem.”

Sara Kovač