fbpx

[Video] “Pošiljajo sporočilo”, ISIS v Nigeriji na božič usmrtil 11 kristjanov

Nigerijski odsek ISIS usmrtil 11 kristjanov (posnetek zaslona: ISWAP)

Veja Islamske države v zahodni Afriki  (ISWAP) je usmrtila 11 kristjanov, ki so bili del humanitarne skupine v Nigeriji. To naj bi storili iz maščevanja za smrt vodje teroristične organizacije ISIS Bakra al-Baghdadija.

Teroristi ISWAP so objavili 56 sekund dolg video, ki prikazuje, kako so ubili 11 kristjanov. Enega so ustrelili, ostalih deset je bilo obglavljenih.

“Ti, ki jih vidite pred nami, so kristjani, in prelili bomo njihovo kri iz maščevanja za dva dostojanstvena šejka, kalifa muslimanov in predstavnika Islamske države, šejka Abuja al-Hassana al-Muhajirja, naj ju Alah sprejme,” so v svojem propagandmen videu sporočili teroristi.

Teroristi ISWAP, ki je še do nedavno bil del nigerijske teroristične organizacije Boko Haram, so kristjane usmrtili na božič, 25. decembra 2019.

https://twitter.com/JesusIsking30/status/1211294744346652673

Po pisanju Reutersa naj bi teroristi zajeli talce na severovzhodu Nigerije, kjer se že več let borijo z uradnimi oblastmi in skušajo vzpostaviti lastno islamsko državo.

“Pod nobenim pogojem ne smemo dopustiti, da nas teroristi sprejo in naščuvajo kristjane na muslimane, saj ti barbarski morilci ne predstavljajo islama in milijonov zakonaboječih muslimanov po svetu,” je sporočil nigerijski predsednik Muhammadu Buhari.

Leta 2018 je bilo v Nigeriji ubitih več kot 2.400 kristjanov. Samo letos so po poročanju The Christian Post islamski teroristi v Nigeriji ubili več kot tisoč kristjanov.

 

Ivan Šokić