fbpx

[Video] Posneti zadnji trenutki ruskega vojaka

Topovska granata kalibra 75 mm. Fotografija je simbolična. (Foto: Arhiv URSZR)

Na Twitterju je bil objavljen izredni posnetek, posnet s telefonom, ki so ga ukrajinski vojaki našli na telefonu, ki je ležal poleg mrtvega ruskega vojaka. Sodeč po posnetku, je njihov tabor med pripravljanjem hrane smrtno presenetila ukrajinska granata.

Ukrajinski mediji poročajo o ruskih napadih na kraje Pervomajsk, Baštanka in Bereznehuvate v regiji Mikolajiv, pri čemer so bili uničeni civilni objekti in zasebne hiše. Podatkov o žrtvah še ni, jasno pa je, da izgube trpita obe strani, tako ukrajinska kot ruska. Na Twitterju se je namreč pojavil posnetek zadnjih trenutkov ruskega vojaka, preden je njihov kamp demolirala ukrajinska granata.

Danes se je po poročanju ukrajinskih medijev občina Pervomajsk znašla pod sovražnim ognjem. Znano je, da sta bili v mestu Pervomajsk zadeti trgovina in prostori garažne zadruge. Granate naj bi padale na odprtem. Sodeč po posnetku, ki ga je objavil profil Višegrad na Twitterju, pa Ukrajinci niso bili edini, ki so jih granate presenetile. Ukrajinski vojaki so namreč na telefonu, ki je ležal poleg mrtvega ruskega vojaka, našli videoposnetek, na katerem se zdi, da je ruskega vojaka, ki je med kuhanjem za svoj tabor snemal dogajanje okoli sebe, presenetila ukrajinska topniška granata, ki je padla tik ob njegovo enoto.

Ukrajinske sile beležijo 39 tisoč smrtnih žrtev ruskih vojakov
Je pa generalštab oboroženih sil Ukrajine na Facebooku objavil, da od 24. februarja do 22. julija beležijo 39 tisoč smrtnih žrtev ruskih vojakov. Pri tem naj bi bilo uničenih 1704 sovražnikovih tankov, 3920 oklepnih vozil, 863 topniških sistemov, 251 MLRS, 113 protiletalskih sistemov, 221 letal, 188 helikopterjev, 713 operativno-taktičnih UAV, 167 križarskih raket, 15 bojnih ladij/čolnov, 2083 rezervoarjev za gorivo in vozil, 72 enot posebne opreme.

Ana Horvat