fbpx

[Video] Progresivni kritiki ne marajo novega Ramba: Ni jim všeč, da Rambo vzame stvari v svoje roke in brani svoj dom pred mehiškimi narkokarteli

Rambo: Do zadnje kaplje krvi (vir: twitter)

Zadnji v seriji filmov o vietnamskem veteranu Johnu Rambu je močno razburil prevladujočo progresivno kliko filmskih kritikov. 73-letnemu Sylvestru Stallonu zamerijo, da je posnel film, dostojen primerjave z žanrom v 80-ih. Zamerijo mu, da so negativci v filmu člani mehiškega narkokartela, ki ugrabljajo mladenke in jih silijo v prostitucijo. Moti jih, da Rambo, namesto da bi vse to toleriral in sprejemal, vzame pravico v svoje roke in obračuna s kriminalci.

Kritiki so najnovejši film Sylvestra Stallona označili za “rasističen” in “problematičen”. Kakor so hudomušno zapisali pri Breitbartu, je Stallone naredil napako, ker v filmu nimajo negativne vloge beli kristjani, po možnosti z juga ZDA, temveč so zlobneži pripadniki mehiškega narkokartela, ki ugrabljajo dekleta in jih silijo v prostitucijo.

Film “Rambo: Do zadnje kaplje krvi” bo prispel v izbrane slovenske kinematografe 26. septembra 2019. In če gre zaupati videnemu v napovedniku ter stokanju politično korektnih kritikov, bo film vse, kar si od dobrega akcijskega filma lahko želimo.

Variety je tako označil zadnji film o Rambu za “še en krut in grd primer ksenofobnega masakra, stisnjenega v komaj 80 minut in pripravljenega za izvoz”. Z drugimi besedami, film ne trati gledalčevega časa, temveč ga nagradi s fantaziranjem, kako je videti, ko narkokarteli, ki morijo, posiljujejo, ugrabljajo in preprodajajo drogo, končno srečajo nekoga, ki jih lahko požene v kozji rog.

Kritiki ga ne marajo, ljubitelji akcije obožujejo

Pri portalu IndieWire menijo, da je za “hiperobčutljivo kulturno okolje leta 2019” prikazovanje morilskih mehiških narkošefov in njihovih prestrašenih spolnih suženj, ki pridejo v stik z belim odrešiteljem, “težko sprejemljivo”.

Pri Uproxxu so zapisali, da je primerno, da je v času predsedovanja Donalda Trumpa “Rambo v bistvu človeški zid, ki preprečuje vstop mehiškim posiljevalcem in morilcem”. To se jim iz nekega razloga zdi slabo. Film je po njihovem mnenju “produkt resnično motenih umov”.

Pri IGN so film označili za “žaljivega, za časom in naravnost neodgovornega”, glede na to, da smo leta 2019. Moti jih, da so pripadniki mehiških narkokartelov prikazani kot izključno morilci in posiljevalci.

“Ti fašistični kritiki hočejo samo filme, ki se ujemajo z njihovimi političnimi prepričanju, kar je patetično že samo po sebi,” je kričanje kulta politične korektnosti označil John Nolte, ki je izzval kritike, naj predstavijo argument socialne pravičnosti, zakaj bi moral Hollywood ignorirati trgovino z belim blagom mehiških kartelov.

Ivan Šokić