[Video] Rusi ob morebitnem zavzetju Ukrajine napovedujejo javna obešanja

Foto: YouTube

Če želite izvedeti, kakšni so ruski načrti za Ukrajino, si oglejte njihovo propagando, ki jo širijo preko televizijskih ekranov. O večini tega, kar se zdaj dogaja, se tam sicer razpravlja že leta – in v veliki meri to ignorirajo prav vsi v tujini, razen Ukrajincev seveda. 

Strokovnjaki na ruski državni televiziji se zavzemajo za izvajanje javnih obešanj v Ukrajini, ko se vzpostavi prevladujoči položaj Rusije. V enem izmed pogovorov na televiziji so se namreč s tem stališčem strinjali, eden od njih pa je celo opozoril, da ustava Ljudskih republik Doneck in Lugansk priročno dovoljuje smrtno kazen.

Evropski obveščevalci so sicer nedavno razkrili, da Rusija načrtuje javne usmrtitve v zajetih ukrajinskih mestih, da bi zrušila moralo. Zatiranje protestov, zapiranje političnih nasprotnikov in javne usmrtitve naj bi predstavljali del strategije invazije. Vir omenjene informacije je bil po navedbah Bloomberga anonimni obveščevalec, ki trdi, da je videl dokumente ruske Zvezne varnostne službe.

Profesor Dmitrij Evstafiev, ki ga je mogoče videti na priloženem posnetku, je politolog, ki ga je mogoče večkrat videti, kako komentira aktualno dogajanje in s tem prispeva h kreiranju javnega mnenja v Rusiji. V zadnjem pogovoru s češko novinarko Petro Prochazkovo je ta med drugim povedal naslednje: “Medtem, ko ste se nam smejali in nas prezirali, je bila ustvarjena nova Rusija, popolnoma nesovjetska, ki nima nič skupnega s podobo sovjetskega norca.”

Evropa je za Rusijo trofeja
Po besedah Evstafieva se je rodila Rusija, ki jasno daje vedeti, da Evrope ne vidi kot partnerja. “Rusija ima tri partnerje: ZDA, Kitajsko in Indijo. Za nas ste trofeja, ki jo delimo z Američani. Evropa tega še ni dojela, čeprav se temu približujemo,” je dejal ruski politolog. Na vprašanje češke novinarke, kako si predstavlja delitev “trofeje”, je Evstafiev odgovoril: “Za zdaj delitve ne bo. Histerija se bo nadaljevala še naslednjih šest mesecev, šteli boste izgube. Mogoče eno leto. Potem boste čakali, da ne uspemo, kot ste čakali po priključitvi Krima Rusiji. To bo trajalo še tri leta. In potem se bomo Rusi čez pet let dogovorili z Američani, kako naprej živeti skupaj.”

Vir: Printscreen

Na vprašanje, kaj bo z Evropo, je Evstafiev odgovoril naslednje: “Vam v šoli niso povedali za Münchenski sporazum? In kaj se je zgodilo s Češkoslovaško?”. “Evropa je s svojo aroganco, prezirom in rusofobijo odprla pot Rusiji in Ameriki za dogovor,” je ob tem dodal ruski politolog. Prepričan je, da Evropa nima pojma, s kom in s čim se je spopadla. “Mislite, da se borite proti delu Zveza sovjetskih socialističnih republik ZSSR. Nimate prav. Mi smo popolnoma druga država. Smo samozavestni, mirni in na nek način bolj zlobni, kot je bila Sovjetska zveza. Ampak, veste kaj, ne bojte se. Nimamo načrtov za obnovo ZSSR. Gremo na vzhod in jugovzhod. Ne zanimate nas kaj dosti. Pravzaprav sploh ne. Rusija zdaj dela izključno na svoji varnosti,” je še povedal.

Nina Žoher