fbpx

[Video] Rusijo pretresa strelski napad: Študenti skakali skozi okna, da bi si rešili življenja

Za strelski pohod na državni univerzi v Permu v Rusiji naj bi bil odgovoren študent Timur Bekmasurov (foto: twitter, telegram)

Danes je prišlo do strelskega pohoda na univerzitetnem kampusu v ruskem mestu Perm zahodno od Uralskega gorovja. Po zadnjih podatkih je napadalec ubil pet ljudi, šest pa je bilo ranjenih. Število ranjenih in umrlih se še vedno spreminja. 

Do strelskega napada je prišlo na državni univerzi v Permu. Za napad naj bi bil odgovoren posameznik. Na družbenem omrežju univerze so v ponedeljek zjutraj opozorili vse na kampusu, naj čim prej zapustijo univerzo ali pa se zaklenejo v sobe.

Po trditvah preiskovalcev je bilo v strelskem pohodu ubitih pet ljudi, šest pa je bilo ranjenih. Predstavniki zdravstva v Permu medtem poročajo o več kot 10 mrtvih.

Video, ki je nastal v času streljanja, kaže, kako so nekateri študenti, da bi si rešili življenje, celo skakali skozi okna prvega nadstropja. Drug video kaže oboroženo osebo opremljeno s črno čelado, ki se počasi premika proti kampusu. Krize je bilo konec, ko so oblasti prijele napadalca.

Po poročanju RT naj bi policija ranila napadalca. Po informacijah predstavnikov zakona je bil strelec študent univerze, ki jo je napadel. Po nekaterih trditvah naj bi šlo za 18-letnega Timurja Bekmasurova, ki naj bi svoje namene o morilskem pohodu na univerzi delil tudi prek družbenih omrežij.

Ivan Šokić