fbpx

[Video] Še en spodrsljaj ameriškega predsednika: Tokrat je napadel lastnega podpornika

Ameriški predsednik Joe Biden je bil prekinjen med govorom pred Belo hišo. (Foto: posnetek zaslona)

Ameriškega predsednika Joeja Bidna je v ponedeljkovem govoru glede nadzora orožja zmotil eden od gostov, očitno razburjen, ker predsednik glede tega ni uspel storiti več. Protestnik, oblečen v majico z napisom “Zahtevamo spremembe”, je Bidna prekinil med govorom na južni trati Bele hiše. 

Medtem ko je Joe Biden govoril o tistih, ki še naprej izražajo svoje razočaranje zaradi izvajanja nadzora nad orožjem v Združenih državah Amerike, je protestnik začel kričati. “Narediti moramo več kot to,” je bilo slišati vzklikanje protestnika.

Preberite tudi: Joe Biden padel s kolesa

Usedite se, slišali boste, kaj imam povedati,” je protestniku odgovoril Biden, ko ga je ta prekinil. “Naj zaključim svoj komentar,” je pristavil predsednik. Protestnika so po njegovem izbruhu kaj hitro pospremili z dogodka.

Protestnik je bil po poročanju Breitbarta identificiran kot Manuel Oliver, čigar sin je bil ubit v streljanju v srednji šoli Parkland leta 2018. “Ta zakonodaja je resničen napredek, vendar je treba narediti več,” je nadaljeval Biden. Med svojimi pripombami je predsednik omenil, da se je streljanje v Parklandu zgodilo leta 1918 namesto leta 2018, ko se je tragedija odvila.

Foto: Twitter

Pred prisotnimi zagovorniki novega zakona o strelnem orožju in preživelimi žrtvami strelskih napadov je Biden izpostavil prepričanje, da je zakon pomemben in da bo reševal življenja, saj se v manjši meri otežuje nakup orožja mladim in prepoveduje nakup orožja obsojenim družinskega nasilja. Ob tem pa je po poročanju STA dodal, da si želi, da bi Kongres prepovedal tudi jurišne puške in uvedel obvezen pregled kriminalne preteklosti vseh kupcev orožja.

Glede na to, da v bližino ameriškega predsednika spustijo le večkrat preverjene ljudi in njegove podpornike, je očitno, da je med njegovimi podporniki vedno več nezadovoljnih. Pri njegovem vladanju pa mu verjetno niso v pomoč “kiksi”, kot si ga je privoščil tokrat glede letnic.

V času ruske invazije na Ukrajino je Biden v svojem govoru, marca letos, Ukrajince zamenjal za Irance. Povedal je namreč naslednje: “Putin lahko obkroži Kijev s tanki, vendar nikoli ne bo osvojil src in duš iranskega ljudstva.”

Kup spodrsljajev si je Biden privoščil tudi na enem izmed preteklih srečanj G-7, kjer je Sirijo ves čas zamenjeval z Libijo. Ko ga je na napake opozoril Boris Johnson, je ta le zamahnil z roko, čeprav je Libijo s Sirijo zamenjal vsaj trikrat.

V enem izmed lanskoletnih govorov je Biden podpredsednico Kamalo Harris označil kar za predsednico.

Sara Kovač