fbpx

[Video] Silovita eksplozija v Bejrutu: na tisoče ranjenih, najmanj 10 mrtvih

Foto: twitter

V libanonski prestolnici Bejrut sta odjeknili dve siloviti eksploziji, ki sta pretresli celo mesto. Ranjenih je več sto ljudi, poročajo tudi o mrtvih, piše Sta, medtem ko tuji mediji razkrivajo, da naj bi bilo najmanj 10 mrtvih in ranjenih na tisoče.

Libanonski mediji so objavili posnetke ljudi, ki so ujeti pod ruševinami, med njimi nekateri krvavi, poroča Sta. Očitno je, da je nastala velika gmotna škoda, vzrok eksplozije pa še ni znan. Prav tako ni znano število mrtvih, The Independent poroča o najmanj 10 smrtnih žrtvah.

 

Varnostne sile so za javnost zaprle celotno območje pristanišča, dostop je dovoljen le reševalcem, gasilcem in svojcem delavcev, ki so zaposleni na območju, poročajo mediji.

Abbas Ibrahim iz Libanonske generalne varnostne uprave je dejal, da je množična eksplozija, ki je pretresla območje pristanišča Bejrut, povzročena z “visoko eksplozivnimi materiali”, piše CNN.

Pravo kaotično stanje pa je tudi v bejrutski bolnišnici, saj imajo nekateri polomljene okončine, druge pa je poškodovalo steklo.

Medtem pa vodja splošne varnosti v Libanonu pravi, da je eksplozijo povzročil požar v skladišču visoko eksplozivnih snovi, vključno z natrijevim nitratom, v pristanišču Bejrut. Povedal je, da je bil material pred mesecem zaplenjen z ladje in tam shranjen.

Medtem pa se pojavljajo ugibanja, ali za eksplozijama stoji Hezbolah. Kot je moč zaslediti na družbenih omrežjih, naj bi se na območju pristanišča nahajali prav pripadniki te skupine.

https://twitter.com/shattawaleglobe/status/1290708625690959873/photo/1

Barbara Majdič