fbpx

[Video] Skupina črncev v Brooklynu sredi belega dne brutalno premlatila 15-letnico in ji ukradla superge

Posnetek napada tolpe črnskih najstnikov na 15-letno dekle v Brooklynu (vir: NYPD Brooklyn North)

Skupina mladoletnih razbojnikov je sredi belega dne pred objektivom varnostne kamere sredi ulice v Brooklynu napadla, pretepla in oropala 15-letnico. Dekle je bilo prepeljano v bolnišnico, zdaj pa okreva doma. Nekatere od nasilnežev so organi pregona že uspešno identificirali ni aretirali.

“Ogorčenje,” je zapisal pomočnik policijskega načelnika v severnem Brooklynu Jeffrey Maddrey. Videoposnetek, ki kaže skupino črncev starih med 14 in 16 let, ki napadejo, brutalno pretepejo in oropajo 15-letno najstnico je pretresel ameriško javnost.

Oblasti so po pisanju NBC New York preko vikenda aretirale sedem osumljencev, ki so sodelovali v napadu na 15-letnico. Trenutno ni jasno, ali je šlo za rasno motiviran zločin iz sovraštva, saj je obraz žrtve v videoposnetku zamegljen.

Na videoposnetku se vidi kako ubogo dekle zaskoči eden napadalec, ki jo brca medtem ko ona leži na tleh v sključenem položaju. Hitro se mu je pridružil trop ostalih napadalcev, ki se brez milosti udrihali, skakali in brcali svojo žrtev.

V napadu, ki je trajal manj od 40 sekund so napadalci dekletu ukradli mobitel, denarnico in celo superge znamke Air Jordan. Maddrey je ob posnetku še povedal, da takega obnašanja v skupnosti ne morejo tolerirali. Mladoletni napadalci, ki so jih do sedaj aretirali so bili obtoženi ropanja in skupinskega napada.

Ivan Šokić