fbpx

[Video] Šokantni prizori na stotine migrantov v gozdovih Bosne in Hercegovine na meji s Hrvaško!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Bošnjaški portal je objavil šokantne posnetke več sto ilegalnih migrantov, ki želijo po gozdu prečkati bosansko-hrvaško mejo. Posnetki so iz Plješivice v Unsko-sanskem kantonu.

Klix.ba poroča, da se samo na območju Bihaća nahaja med 3.000 in 3.500 migrantov, hkrati pa vsakodnevno prihajajo nove skupine iz Afrike in Azije. Pri tem želijo vstopiti v sosednjo Hrvaško in nato naprej proti severu kar po planinskih poteh.

Pripadniki gorske reševalne službe iz Bihaća so tako na območju Plješivice odkrili kolone migrantov, ki želijo nezakonito vstopiti v sosednjo Hrvaško. Njihovi posnetki razkrivajo številčne skupine več sto migrantov, ki želijo še pred zimo ujeti azil v kateri izmed držav zahodne Evrope z visokimi socialnimi dokladami.

Pozimi utegnejo imeti veliko težav z izgubljenimi migranti
Gorski reševalci so zaradi bližajoče se zime zaskrbljeni, saj se zavedajo, da bodo imeli veliko težav z migranti, ki bodo še vedno postopali po nedostopnih planinskih in gozdnih poteh. Kot so povedali, nimajo dovolj primerne opreme za reševanje pozimi. Podobna situacija naj bi bila po besedah vodje reševalne službe tudi na območjih Bugare, Lohovskih hribov in Velike Kladuše.

Do sedaj so imeli reševalci iz Bihaća dva primera reševanja migrantov, ki so se izgubili sredi planin. Še več tovrstnih primerov pričakujejo, ko bosta udarila zmrzal in sneg.

C. Š.