fbpx

[Video] Šokantno poročilo iz kitajske bolnice: Političnim zapornikom jemljejo notranje organe (nekaterim še živim) in služijo milijarde

Transplantacija ledvice (foto: EPA)

Po trditvah nekdanjega internista v kitajski bolnišnici, naj bi kitajske komunistične oblasti služile več deset milijard dolarjev letno s prodajo organov, ki jih odvzamejo političnim zapornikom.

“Zapornika so pripeljali, zavezanega za roke in noge, a še kako živega. Vojaški zdravnik, ga je odprl po dolžini prsnega koša vse do popka in se prebil do ledvic,” pripoveduje nekdanji internist “George” v kitajski bolnišnici v kateri so političnim zapornikom pobirali notranje organe.

Zdravnik je Georgu naročil naj prereže vene in arterije, kar je ta ves prestrašen storil. Ledvici sta romali v posodo za presajevanje organov, a to po pisanju New York Posta še ni bilo vse. “Pacientu”, so namreč v kratkem odstranili tudi oči.

Trgovina z organi donosen posel za komunistično oblast
George naj bi bil nad dogajanjem zgrožen. V strahu, da bi se kaj podobnega lahko zgodilo tudi njemu, je pobegnil v Kanado, kjer je privzel novo identiteto.

Po ocenah strokovnjakov naj bi na Kitajskem letno opravili od 60 do 100 tisoč presaditev organov. Največji delež organov naj bi dobili tako imenovani “transplantacijski turisti”, ki domnevno ne vedo, na kakšen način se priskrbijo potrebni organi.

Transplantacija jeter stane okoli 170 tisoč dolarjev, ledvice 130 tisoč dolarjev. Kitajska naj bi na račun opravljenih transplantacij organov letno zaslužila med 10 in 20 milijard dolarjev.

Glavna tarča politični zaporniki
Kitajski bazen potencialnih prisilnih “darovalcev” organov naj bi predstavljali politični zaporniki, disidenti in ostale od s strani države preganjane skupine kot je budistična sekta Falun Gong ter muslimanske manjšine kakršni sta Ujguri in Kazaki.

Države kot so Španija, Italija, Izrael in Tajvan so zaradi kitajskih spornih praks prepovedale “transplantacijski turizem”.

Ivan Šokić