fbpx

[VIDEO] Srbski politik zakuril z govorom o “pedrih in lezbijkah” v parlamentu, ki je postal pravi hit

Boško Obradović, vodja stranke Dveri, Foto: epa

Ali je spolna usmerjenost človekova pravica, ali se lahko o človekovih pravicah odloča na referendumu in ali je interes LGBT-skupnosti promocija homoseksualnosti, so bile teme, zaradi katerih so se pred dnevi v srbskem parlamentu kresala mnenja. Svojim govorom pa je vodja stranke Dveri Boško Obradović postal pravi hit.

Razprava v srbskem parlamentu je bila po poročanju srbskega medija Blic usmerjena v položaj homoseksualnih oseb v Srbiji in začela se je  z govorom Gorana Miletića, branilca civilnih pravic, ki je predstavil nekaj podatkov glede nasilja nad homoseksualci v Srbiji. Kot je navedel, je okoli 26 odstotkov državljanov, ki so del skupnosti LGBT, priznalo, da so bili žrtve nasilja v Srbiji, skoraj četrtina pa je bila izpostavljena verbalnemu nasilju.

Pozneje, ko je besedo dobil Boško Obradović, pa je že v prvi točki poudaril, da ne razume, zakaj se o tem sploh razpravlja, saj je v Srbiji veliko več pomembnejših tem, o katerih bi morali govoriti, med drugim bela kuga. Dejal je, da sam nima nič proti homoseksualcem in se nikakor ne vtika v njihovo življenje in zasebnost, vendar preprosto ne razume, kaj bi Srbija kot država zanje še lahko naredila, da bi jim ustregla.

“Gej klubi cvetijo, cvetijo parade po celi Srbiji, imate vse, kar hočete. Lahko se poročate, v medijih ste. Lahko počnete, kar hočete v tej državi, v vladi imate gej lobiste, imate celo gej premierko. Kaj več še hočete od te države,” je vprašal v svojem govoru.

“Kje so tradicionalne vrednote, pravice večine, da izobražuje otroke v skladu s tradicijo? Kje so naše večinske pravice?” je še poudaril vodja Dveri in dodal, da ga moti, da se otrokom govori o stvareh, ki niso normalne ter v skladu z vero in tradicijo. “Ne govorite nam o vaši ideologiji, kot da je nekaj naravnega in normalnega. Nihče se ne vmešava v vaše zasebno življenje. Tudi mi imamo svoj prav tako kot vi.”

B. O.