fbpx

[Video] Starejši indijski par pregnal morilske roparje, oborožene z mačetami, s pomočjo copat in pohištva na verandi

Posnetek varnostnih kamer, ki so ujele poskus ropa v indiji (printscreen: Youtube)

Starejši par v Indiji je bil v zadnjih treh letih dvakrat žrtev roparjev. Iz tega razloga sta mož in žena doma namestila 14 varnostnih kamer, ki so ujele roparje, kako so skušali zadaviti moža, dokler ga ni rešila žena s copatom v roki, zaradi česar sta uspela pregnati roparje, oborožene z mačetami.

Zamaskirana roparja, oborožena z mačetami, sta se prikradla na verando, kjer je počival 72-letni trgovec z limonami Shanmugavel. Eden od roparjev je pograbil krpo in z njo skušal zadaviti starca. Ta se je upiral, zaradi česar je iz hiše prihitela Shanmugavelova žena Senthaamarai.

Ko je žena videla, da njenega moža davijo, se ni obotavljala, temveč je pograbila prvo stvar, ki ji je prišla pod roko in jo zabrisala v napadalca njenega moža. Najprej je poletela ena copata, nato druga in tretja in še četrta.

Hitra reakcija žene rešila moževo življenje
To je omogočilo Shanmugavelu, da se je rešil iz roparjevega primeža in se pridružil ženi v spopadu proti kriminalcem. Takoj je pograbil plastični stol in brez odlašanja z njim začel udarjati po napadalcih, dokler ni stol razpadel. Napadalca sta namreč stol s svojimi mačetami uspela razsekati.

Senthaamarai je pograbila mali plastični stol in ga vrgla v enega od napadalcev, Shanmugavel pa je pograbil drugega in ga razbil na glavi enega od napadalcev. Roparja sta na tej točki začela oklevati, saj od starejšega para nista pričakovala tako silovitega odpora, in sta hitro pobegnila, 72-letnik pa je z eno plastično nogo polomljenega stola v roki stekel za njima in ju pregnal v noč.

Videoposnetek omenjenega napada je zbudil veliko odobravanja in podpore za napadeni par, ki je po pisanju RT na svoji kmetiji v Kalyanipuramu namestil 14 varnostnih kamer, saj so ju v zadnjih treh letih že dvakrat oropali.

Policija primer obravnava kot poskus ropa
Po uradnih informacijah policije v Kadayamu je v roparskem napadu Senthamarai izgubila zlato verižico, eden od roparjev pa jo je tudi porezal po desni roki. Policija naj bi primer obravnavala kot poskus ropa.

Ivan Šokić