fbpx

[Video] Strelski pohod v cerkvi v Teksasu prekinil eden od župljanov, ki je ustrelil napadalca

Posnetek strelskega napada v cerkvi v Forth Worthu, ZDA (posnetek zaslona: WFCOC)

Strelec v cerkvi v Teksasu je v svojem morilskem pohodu ustrelil dva župljana, ki sta zaradi zadanih strelnih ran umrla. Napadalčev strelski pohod so ustavili ostali oboroženi župljani, ki so ga na mestu ubili.

V nedeljo, 29. decembra je med jutranjo mašo okoli 11:50h po lokalnem času v cerkvi West Freeway Church of Christ v White Settlementu, predmestju Fort Wortha v Teksasu, prišlo do strelskega napada.

Napadalec je vstal iz klopi, spregovoril z možem v bližini, ki je pokazal na enega od župljanov. Zatem je napadalec s šibrovko ustrelil proti izpostavljeni žrtvi.

https://twitter.com/KenWebsterJrSho/status/1211482506391932934

Zatem je strelec ustrelil še moža, s katerim je govoril. Takoj so se zganili tudi ostali obiskovalci cerkve, ki so izvlekli svoje orožje. Najhitrejši po poročanju BBC je bil član kongregacije, ki je delal kot varnostnik.

Iz videoposnetkov ni jasno, ali je napadalca ustrelil tudi kdo drug izmed oboroženih župljanov. Pridigar Jack Cummings je po napadu povedal, da se je strelec “obnašal sumljivo”, zaradi česar so postali varnostniki pozorni nanj.

https://twitter.com/ChrisMZiegler/status/1211399314846687232

“Danes so rešili veliko življenj, drugače bi tole bil masaker,” Cummings ni skrival hvale za varnostnike v cerkvi. Ti so namreč prostovoljci iz župnije, ki imajo dovoljenje za nošenje orožja.

“Kraji čaščenja naj bi bili sveti in hvaležen sem župljanom, ki so se hitro odzvali ter ustavili strelca in tako preprečili nadaljne izgube življenja,” je v odziv na napad povedal teksaški guverner Greg Abbott, ki je strelski napad označil za “zlobno nasilno dejanje”.

Ivan Šokić