fbpx

[Video] Tako je tolpa ilegalnih migrantov skušala nasilno prečkati madžarsko mejo: Razbežali so se šele, ko so policisti začeli streljati!

Madžari ponovno postavljajo del ograje na meji, ki so jo nasilni migranti v svojem poskusu vdora v državo porušili (foto: EPA)

Skupina približno 60 ilegalnih migrantov je nedavno poskušala na silo prestopiti mejo med Srbijo in Madžarsko. Njihov poskus se je potem, ko je eden od madžarskih mejnih policistov začel streljati htiro končal.

Madžarska policija je sporočila, da je do migrantskega poskusa vdora v državo prišlo v torek, 28. januarja ob pol šestih zjutraj na mejnem prehodu Röszke-Horgoš.

Zdaj je bil objavljen tudi posnetek, ki kaže kako je tolpa nezakonitih migrantov na silo želela vstopiti v državo, a so si kaj hitro premislili, po večih opozorilnih strelih v zrak madžarskega mejnega policista.

https://twitter.com/zoltanspox/status/1222427605497982978?

“Nasilna organizirana skupina migrantov je poskusila vdreti na Madžarsko pri Röszkeju,” je na tiskovni konferenci po incidentu povedal glavni svetovalec za varnost madžarskega premierja György Bakondi.

https://www.facebook.com/V4Report/posts/830727197340849

Tisto noč je bilo več navalov migrantov. V prvem navalu so aretirali enega, kmalu pred zoro je po poročanju About Hungary sledil naval skupine približno 60 migrantov. Eden od treh madžarskih mejnih policistov je izstrelil opozorilne strele, kar je tolpo prepričalo, da so se vrnili nazaj.

Madžari opozarjajo, da je naval migrantov na madžarsko mejo iz Srbije neprestan. Samo januarja letos so zabeležili 3.400 poskusov nelegalnega vstopa v državo.

Ivan Šokić