[Video] Tako je ugrabitelj letala pretental kontrolo na letališču

Vir: Youtube

Ciprsko sodišče je odredilo pripor za Egipčana, ki je v začetku tedna ugrabil letalo družbe EgyptAir pod pretvezo, da je oborožen z bombnim pasom. V zaporu bo zaenkrat moral prestati osem dni, začenši z včerajšnjim dnem. V vmesnem času so na splet pronicali posnetki varnostnih kamer, ki kažejo, kako se je Mustafa izmuznil kontroli na letališču Aleksandria, in fotografija stevardese, ki se je prav tako fotografirala s svojim ugrabiteljem. 

Odrejenih osem dni pripora bo kriminalistom omogočilo, da temeljito preiščejo okoliščine ugrabitve letala s srečnim koncem, poroča Index. Seifu al-Din Muhammadu Mustafu grozijo obtožbe ugrabitve letala z namenom odvesti ga na neznano lokacijo, obtožbe grozečega vedenja in drugih prestopkov, ki kršijo anti-teroristično zakonodajo. 

Vir: Twitter

Vir: Twitter

Termini za fotografiranje
Za dodatno plast bizarnosti pa so poskrbeli kar potniki sami, ki po določenem času v svojem ugrabitelju niso videli velike nevarnosti, kar je vodilo do foto terminov z ugrabiteljem. Sprva je na splet pronicala fotografija z Angležem Benom Inessom, sedaj pa tudi fotografija stevardese, ki je prav tako hotela ovekovečiti posebni trenutek.

Zaljubljeni ugrabitelj
Mustafa je poskrbel za eno izmed najbolj bizarnih poglavij v zgodovini borbe s terorizmom. Potem ko je ugrabil letalo, ga prisilil, da ni pristalo na predvideni destinaciji, ga preusmeril v Ciper in nato grozil, da se bo razstrelil z bombnim jopičem. Kasneje se je izkazalo, da v jopiču ni eksploziva, temveč samo rabljeni mobilni telefoni. Njegova prvenstvena zahteva je bila, da oblasti vzpostavijo stik z njegovo nekdanjo ženo, zaradi česar se ga je že oprijel nadimek zaljubljeni terorist.

Ž. K.