fbpx

[Video] Tako so ruske rakete poletele v napačno smer in povzročile eksplozijo v ruskem mestu

Eksplozija v Belgorodu

V ruskem obmejnem mestu Belgorod se je včeraj zgodila eksplozija v mestni termoelektrarni. Po poročanju Nexta je iz posnetka razvidno, da rakete, ki so bile izstreljene proti Ukrajini poletele v napačno smer. 

Podobno se je zgodilo že dan prej, za kar pa so ruske oblasti okrivile Ukrajino. “Ukrajinske oborožene sile so obstreljevale Belgorod. Poškodovana je bila stanovanjska stavba na ulici Gubkin,” je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov. Odzval se je tudi Podoljak, svetovalec ukrajinskega predsednika in zapisal: “Rusija je izstrelila raketo proti Harkovu, a je šlo nekaj narobe in je zadela stanovanjsko stavbo v Belgorodu v Rusiji. Ali bo preiskava? Ali kazen? Ne, Putinu je vseeno, koga naj ubije: Ukrajince ali Ruse. Propagandisti bodo hitro našli lažne razlage”. 

V ukrajinski prestolnici Kijev in drugod po Ukrajini pa so se davi znova oglasile sirene, ki opozarjajo na možnost zračnih napadov. Ukrajinske oblasti so sporočile, da so ruske sile ponoči obstreljevale cilje v več ukrajinskih regijah, v raketiranju na območju Kijeva pa je bila poškodovana energetska infrastruktura, poročajo tuje tiskovne agencije.

V mestu Zaporožje na jugu Ukrajine je bilo v ruskem obstreljevanju poškodovanih več infrastrukturnih objektov, poročajo tudi o požarih. Guverner Oleg Staruh je prebivalce pozval, naj se umaknejo v zaklonišča. Po podatkih lokalnih ukrajinskih oblasti so nad regijo Dnipropetrovsk uspešno prestregli pet brezpilotnih letal iranske izdelave.

V ruskem raketnem napadu na območju Kijeva je bil davi močno poškodovan objekt energetske infrastrukture, so sporočili iz ukrajinske energetske družbe Ukrenergo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek zvečer sporočil, da Ukrajina napreduje pri obnovi energetskih objektov, ki so bili poškodovani v obsežnem ruskem obstreljevanju v začetku tedna. Kot je dejal, so uspeli obnoviti petnajst objektov. “V večini regij so bile obnovljene tehnične zmogljivosti za oskrbo z električno energijo,” je sporočil Zelenski, vendar podrobnosti ni navedel. “Obnovili bomo tudi vse druge,” je dodal. Zelenski je Ukrajince pozval, naj varčujejo z električno energijo v obdobjih največje porabe, saj da bo tudi to pripomoglo k stabilizaciji oskrbe države. “To je tudi prispevek k obrambi naše države,” je dejal.

V ruskih napadih, ki so v ponedeljek pretresli številna ukrajinska mesta, je bila poškodovana energetska struktura v več regijah, med drugim v Lvovu na skrajnem zahodu in Harkovu na vzhodu države.

Preberite tudi: