[Video] Teksaški policist s streli pokosil množičnega morilca

Strelski pohod se je odvil v mestu Allen v Teksasu. Vir: AFP

Združene države Amerike ponovno pretresa strelski pohod. Tokrat se je zgodil v središču mesta Allen v Teksasu. Pod streli je padlo 8 ljudi, več jih je bilo ranjenih. Nekaj dni nazaj so se strelski pohodi preselili tudi v našo neposredno soseščino. V Srbiji je prišlo do dveh pohodov, oba sta terjala večje število nedolžnih življenj. 

Tragične prizore so ujele kamere pametnih telefonov, nekateri izmed njih so tudi zelo nazorni, zato občutljivim bralcem odsvetujemo ogled. Kot je razvidno iz posnetkov, je moški stopil iz avta na parkirišču nakupovalnega središča in začel streljati na ljudi.

Napadalec strelskega pohoda ni preživel. Na kraju zločina je bil hitro prisoten policist, ki ga je ustrelil. Kot že rečeno, mu je pred tem uspelo ubiti 6 ljudi, 2 osebi sta nato izgubili življenje v bolnišnici.

https://twitter.com/brianglenntv/status/1655001411220897796?s=20

Sedem ljudi se še vedno zdravi v bolnišnici, od tega je stanje treh kritično.

Na streljanje se je že odzval Teksači guverner Greg Abbott, ki je le to označil za “tragedijo, ki človeka pusti brez besed.” O dogodku je bila obveščena tudi Bela Hiša.

Policisti so uvodoma domnevali, da strelec ne deluje sam, temveč v tandemu, da ima pomagača. Kasneje so ugotovili, da je deloval sam, poroča STA

G. K.