fbpx

[VIDEO] Teroristična skupina Hamas prireja poletne tabore ter iz islamskih otrok ustvarja bodoče teroriste

Foto: epa

Če se rodimo kot nepopisan list papirja, kako se islamski otroci že tako zgodaj v otroštvu naučijo sovražiti drugačne? V poletnem taboru jih učijo ubijati nasprotnike, dajejo jim orožje in dodeljujejo težke fizične vaje, ki naj bi jih izurile v bodoče teroriste. 

Otroci so v poletnem taboru, ki ga vodi teroristična skupina Hamas, oblečeni kot islamski militanti. V taboru jim dodelijo različne vloge, ti pa se kasneje med seboj spopadajo in prikazujejo resnične nemire in nedavne dogodke. Najprej se zgolj igrajo, a jim vloga sčasoma preide v kri. Vsako leto se tabora udeleži okoli 50.000 otrok, ljudje po svetu pa so zaradi tamkajšnjega dogajanja, ki ga prikazujejo posnetki na spletu, zgroženi.

Posnetki prikazujejo dogajanje v času slovesnosti, ki jo je organiziral tabor in so objavljeni na YouTubu. Otroci se na posnetku med seboj spopadajo. Nekateri so v vlogi verujočih muslimanov in se spopadajo z drugimi, ki so oblečenimi v izraelske policiste. Prvi kričijo: ‘‘Želimo moliti v mošeji Al Aksa!” ”Policija” nato usmeri svoje pištole na nasprotnike, ki ”častijo božanstvo” in jih prisili, da molijo zunaj kompleksa Tempeljskega griča.

Otrokom so torej razdeljene vloge, ti pa odigrajo določen prizor. Pa je res vse samo igra?
Prva skupina otrok kriči: ”Želimo osvoboditi Al Alkso’‘, medtem ko se nekateri drugi pretvarjajo, da streljajo na izraelske mejne straže in kričijo ”Allahu Akbar”. Medtem eden izmed ”muslimanov” zabode enega izmed svojih nasprotnikov iz ”mejne straže”, nato pa se nekateri pretvarjajo, da so ustreljeni. Sredi ulice je tako uprizorjen pravi spopad, po mikrofonu pa dogajanje s spremno besedo komentira pripovedovalec zgodbe, ki med drugim poudarja, kdo v boju zmaguje, kdo koga ubija in jih zmerja s sionističnimi prašiči. Pri tem pozablja, da gre za otroke.

Izgred se nadaljuje, ko otroci policisti proti nasprotnikom vržejo solzni plin. Pade še več mučenikov. Otroci, oblečeni kot teroristi iz oboroženega krila Hamasa, Izz ad-Din al-Qassam brigade, uničijo kovinske detektorje. Uporniki nato kričijo: ”Z našimi dušami in našo krvjo te bomo rešili, O Al Aksa,” ter ponavljajo slogan, uporabljen v resničnih nemirih. ”Teroristi”, ki so razstrelili kovinske detektorje, pričnejo streljati v zrak in napadejo Tempeljski grič, napovedovalec pa ob tem po zvočniku pripoveduje: ”Mudžahidi se spopadajo s sionističnimi prašiči in jih brišejo s sveta!” Eden izmed njih se nato obrne proti občinstvu in jim obljubi, da jih bo Hamas podprl v ”bitki za osvoboditev Jeruzalema in Palestine” in doda: ”To je bitka za zlom in razbijanje verig ter za osvoboditev mošeje Al Aksa izpod rok umazane okupacije.”

Foto: epa

Tabor se zagovarja, a niti s tem ne opraviči svojih dejanj
Tiskovni predstavnik Hamasa je dejal, da poletni tabori niso namenjeni poučevanju otrok o tem, kako ”osvoboditi” sveto mesto: ”To ni res. To so samo poletna taborišča za otroke v Gazi,” je povedal za ameriški časnik Newsweek. Trdi, da jih ”samo osvobajajo od čustev, jih poučujejo o njihovi realnosti in vzrokih za trpljenje ter kako zgraditi svojo prihodnost ter vzbuditi ljubezen do domovine”.

Foto: epa

A. L.