fbpx

[Video] To je viralni posnetek pijanega Putina, zaradi katerega se mu ves svet posmehuje!

Foto: zajete zaslona

“Pijani Putin pojasnjuje, zakaj se bodo napadi na ukrajinsko infrastrukturo nadaljevali – ker so prvi začeli z napadom na Krimski most,” je ob posnetku na Twitterju zapisal estonski uporabnik z imenom Dmitri. Posnetek so si na družabnem omrežju ogledali že več kot 1,6-milijonkrat, mnogi so začudeni, da vidijo ruskega predsednika prvič pijanega.

Nov video posnetek domnevno pijanega ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki priznava napade na Ukrajino, je postal viralen, pri čemer so mnogi posnetek videli kot znak, da Rusija izgublja vojno. Ruski predsednik, ki je znan po tem, da ne pije alkohola, se na posnetku ziba in prestopa z ene noge na drugo ter za nameček drži v roki poln kozarec šampanjca, medtem ko govori pred kamero na četrtkovi podelitvi vojaških nagrad v Kremlju.

“Trenutno je veliko hrupa o naših napadih na energetsko infrastrukturo sosednje države,” je dejal. “Ja, to delamo, ampak kdo je začel? Kdo je udaril po Krimskem mostu? Kdo je razstrelil daljnovode jedrske elektrarne Kursk? Kdo ne zagotavlja vode Donecku,” je naštel, za kaj vse naj bi bila po njegovo kriva Ukrajina in ocenil da je neoskrba z vodo milijonskemu mestu dejanje genocida. Posnetek se konča s srhljivim opozorilom predsednika Putina. “Ravno ko se premaknemo, naredimo nekaj v odgovor, se začne hrup in pokanje celotnega vesolja,” je dejal, ko se je skliceval na ponavljajoče se napade Rusije. “To nam ne bo preprečilo izpolnjevanja vojaških ciljev,” je poudaril.

“To je prvič, da vidim Putina pijanega v kakršnem koli kontekstu,” je zapisal Anders Aslund, ekonomist, ki je bil v 90. letih prejšnjega stoletja svetovalec ruske in ukrajinske vlade. “Kot po navadi govori neumnosti, a zdi se, da se tokrat zaveda, da je zguba. Zelo zanimivo in obetavno. Vsi Rusi bodo videli, da je pijan in šibak,” je še komentiral. “Zelo čudno je videti Putina pijanega v javnosti,” je dejal novinar CBC Evan Dyer, ki meni, da je biti trezen v državi, kjer se pije alkohol, osrednjega pomena za njegovo javno podobo. Medtem so drugi na Twitterju dejali, da je incident pokazal, da “morajo biti stvari v Ukrajini zelo narobe.” “Prihaja do konca poti,” je zapisala ena oseba. “Pekel bo njegova zadnja postaja.” “Poskuša prepričati svet, da je Rusija žrtev,” je dejal drugi. Videoposnetek bo zagotovo koristen kot dokaz sodišča za vojne zločine, je dodal nekdo drug. “Priznanje krivde. Putin, Haag te čaka.

Moskovska novinarka Anna Nemtsova je tvitnila, da je to Putinova prva domnevna vinjenost v času njegovega predsedniškega mandata. “V 20 letih smo videli veliko uprizorjenih fotografij in videoposnetkov, vključno z napol golim Putinom na konju ali potapljanjem za grškimi vrči, Putinom, ki leti s pticami selivkami ali poljublja dečka na trebuh, toda da pijan govori o tem, kako so ruske rakete napadle sosednjo državo, mora biti Putinovo avtorsko dejanje,” je tvitnila novinarka. Leta je znano, da naj bi se Putin držal stroge diete in se vzdrževal razvad, kot sta alkohol in mamila. Ruski državni medij Tass je leta 2019 poročal, da predsednik ne odobrava kajenja cigaret, “ker zagovarja zdrav življenjski slog”. V preteklosti je kritiziral tudi rusko kulturo pitja, ko je izjavil, da mu je nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel poslala steklenice nemškega piva.

Pred dnevi so bili objavljeni tudi posnetki ruskega napada v ukrajinski regiji Doneck, zaradi česar je ukrajinska vlada izjavila, da se je “nad Avdijevko zgodil pekel”. Na videoposnetku, ki ga je na Twitterju objavilo ministrstvo za obrambo Ukrajine, je mogoče videti množico plamenov, ki padajo z neba, medtem ko tla spodaj gorijo. Mnogi na družbenih omrežjih trdijo, da je to posledica bombe z belim fosforjem in da je njena uporaba vojni zločin. “Vse bo požgalo,” je zapisala ena oseba in pojasnila, da samo bunkerji pod zemljo lahko pomagajo počakati, da fosfor izgori. “Rusija ve, da izgublja, in ruska vojska tone na nižje ravni v poskusu zloma ukrajinskega duha,” je dejal drug uporabnik.

Sara Kovač