fbpx

[Video] Tragične podobe iz Afganistana: Talibani so tik pred prevzemom oblasti

Mula Abdul Gani Baradar je vstopil v palačo afganistanskega predsednika. (Foto: Twitter)

Svetovni splet opozarja na katastrofalne posledice omejene svobode govora na socialnih omrežjih. Medtem ko ima nekdanji predsednik Donald Trump še vedno blokiran Twitter profil, ga uradni govorec talibanov Zabihulah Mujahid s pridom uporablja za širjenje islamske propagande. Ponoven vzpon talibanov zato niti ne preseneča več, svet pa je medtem postal bolj nevaren in nepredvidljiv.

Kako nevarno v napačno smer svet vodijo svetovne elite, pove današnja situacija v Afganistanu, ko talibani brez upora zavzemajo mesto za mestom, vodja vojaško najmočnejše države sveta pa strahopetno umika sile, ki bodo naredile prostor talibanskemu režimu – režimu, ki je v tej državi vladal pred invazijo ZDA leta 2001, malo po tistem, ko so teroristi pod vodstvom Osame bin Ladna 11. septembra izvedli najobsežnejše teroristične napade.

Danes se zgodovina ponavlja. Temu, kar se trenutno dogaja v Afganistanu, smo bili priča že ob okupaciji s strani Sovjetske zveze, ki vojne ni dobila in se je morala po skoraj desetletju bojevanja umakniti, zaradi česar so nastale razmere za vzpon talibanskega režima.

Bidnova administracija predala Afganistan nazaj v roke teroristom
Da se sedaj ponovno soočamo s podobno situacijo, ima zasluge globalistična levica, ki je sprva spodnesla predsednika Donalda Trumpa in ustoličila Bidna, pod katerim je ameriška vojska brezsramno promovirala vrednote LGBT sredi Kabula, namesto da bi se spopadala z realnimi grožnjami. Predaja Afganistana je bila zato le še vprašanje časa, ki se je zgodila po zaslugi neumnosti Bidnove administracije.

Po zadnjih informacijah je afganistanski predsednik Ašraf Gani že odstopil in tudi prebegnil z ostalo vladno administracijo, talibanski voditelj mula Abdul Gani Baradar pa bo po poročanju nekaterih medijev postal naslednji “predsednik” Afganistana.

Zavzetje Afganistana s strani talibanov bo povzročilo ponovno migrantsko krizo. Številni Kabulčani že masovno zapuščajo prestolnico.

Talibani so tudi že osvobodili svoje soborce iz nekaterih zaporov.

Številni reševanje zaveznikov primerjajo z reševanjem Američanov iz vietnamskega Saigona.

Sara Kovač