fbpx

[Video] Trump dal odvetnici Sidney Powell proste roke: Vodilni politiki v Georgiji prejemali kitajski denar!

Odvetnica Sidney Powell (foto: EPA)

Pravnica Sidney Powell, ki se ukvarja s preiskovanjem volilne prevare ameriških predsedniških volitev, naj bi te dni vložila tožbo proti vodilnim možem v Georgiji. Po nekaterih virih naj bi guverner in državni sekretar, oba republikanca, prejemala denar s Kitajske in pomagala izpeljati volilno prevaro, v kateri je bila ukradena volja ljudstva in oškodovan ameriški predsednik Donald Trump.

“Republikanska elita se ne more skrivati za propagando medijev in sprejemati odločitve v Washingtonu brez da bi zanje odgovarjali,” je po poročanju Marshall Report v intervjuju povedala vojaška odvetnica Sidney Powell, ki se ukvarja s preiskovanjem volilne prevare.

Powellova pričakuje, da bo z nastopom drugega predsedniškega mandata ameriškega predsednika Donalda Trumpa prišlo tudi do kazenskega pregona vseh vpletenih v volilno prevaro zgodovinskih razsežnosti.

Več različnih virov je potrdilo, da se v Georgiji pripravlja vloga tožbe v zvezi z volilno prevaro. Celotno zadevo naj bi imela pod nadzorom ravno Powellova, od katere se je Trumpova predsedniška kampanja pred dnevi uradno distancirala. Z drugimi besedami, Trump je Powellovi dal proste roke, da lahko preganja volilno prevaro kjerkoli, ne da bi se morala ozirati na interese republikancev.

Ameriški predsednik Trump je znan po tem, da ne prenese mlačnosti, in od predsedniških volitev naprej je bila med republikanci cela vrsta posameznikov, ki so od njega zahtevali, da se sprijazni s porazom. Med omenjenimi sta mu polena pod noge metala tudi guverner in državni sekretar zvezne države Georgia.

Guverner in državni sekretar jemala kitajski denar

Powellova naj bi se po trditvah radijskega gostitelja Hala Turnerja in njegovih virov spravila na guvernerja zvezne države Georgia Briana Kempa in državnega sekretarja iste zvezne države Brada Raffenspergerja. Oba sta republikanca, ki naj bi po trditvah Turnerjevih virov prejemala denar Kitajske komunistične partije.

Po Turnerjevih informacijah, naj bi Trumpova pravniška ekipa od ameriškega predsednika zahtevala, naj počaka, da Kemp in Raffensperger uradno potrdita volilne rezultate, saj bi zgolj s tem bil njun zločin storjen. Do uradne potrditve volilnih rezultatov v prid nekdanjemu ameriškemu podpredsedniku Joeju Bidnu je prišlo 21. novembra 2020. Trumpova predsedniška kampanja se je od Powellove uradno distancirala 22. novembra 2020.

“Na zatožni klopi bodo ljudje v Georgiji ki naj bi bili odgovorni za zagotavljanje korektnosti volitev v Georgiji,” je povedala Powellova v pogovoru z Loujem Dobbsom za Fox Business.

Turner je ob tem povedal, da naj bi po trditvah njegovih virov iz krogov nacionalne varnosti, dokaze o kitajskih plačilih Kempu in Raffenspergerju hranila FBI skupna enota za boj proti terorizmu. Kemp naj bi ravno tako državnim agencijam v Georgiji 28. marca 2019 naročil, da kupujejo računalniško opremo pri kitajskem podjetju Lenovo in z njimi povezanimi entitetami.

“Ne morem vam razkriti, kaj se pripravlja v Georgiji, a kar sledi v Georgiji, bo šokantno,” je v intervjuju za 22. novembra 2020 napovedal odvetnik Trumpove predsedniške kampanje Jordan Sekulow. Podrobnosti okoli vložene tožbe Powellove naj bi bile znane okoli ameriškega zahvalnega dne, ki letos pade na 26. november 2020.

Ivan Šokić