[Video] Tudi tako transaktivistični starši obstajajo: “Naš štiriletnik je transspolnik!”

Oče 4-letne punčke, ki je prepričana, da je deček. (Foto: Twitter)

Iz Velike Britanije prihaja najnovejši primer zblojenosti militantnega transaktivizma. V jutranji oddaji sta nastopila starša štiriletne deklice, ki je prepričana, da je deček, starša pa to norost še podpirata in slavita.

“Imamo ga zelo radi. Zelo smo ponosni nanj in na njegovo odločitev,” so starši zdaj štiriletne Stormy povedali o “odločitvi” hčerke, ki naj bi pri dveh letih povedala, da ni deklica, temveč deček.

Primer zrel za odvzem otroka staršem je namesto zgražanja s strani voditeljev na britanski jutranji oddaji na ITV naletel na odobravanje.

Kakor  na RT izpostavlja angleška srednješolska profesorica znanstvenih ved Debbie Hayton, “starši, politiki in zakonodajalci ne morejo preprosto upati da je militantni transaktivizem zgolj muha enodnevnica, ki bo minila sama od sebe.”

Voditelja oddaje Phillip Schofield in Holly Willoghby sta bila navdušena, ko je oče uboge štiriletnice nakladal, kako je deklica sama rekla: “nisem dekle, mislim da sem deček.” Namesto, da bi starša Matthew in Klara Stubbings zatrla v kali, in ji povedala da je deklica, sta sama še dodajala “goriva” na otrokove zmote. Takšno početje staršev je vredno obsojanja.

Ivan Šokić