[Video] Ukrajinski napad na skladišče goriva na Krimu sprožil preplah na ruski strani

Obsežen požar v skladišču goriva na Krimu.

Ukrajinsko brezpilotno letalo je ponoči zadelo skladišče goriva na Krimu. Eksplozija je sprožila preplah na ruski strani.

Požar v skladišču goriva v krimskem pristaniškem mestu Sevastopol je po besedah proruskega guvernerja polotoka Mihaila Razvožajeva sprožil najvišjo, četrto stopnjo alarma, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Požar gasi osemnajst gasilskih enot, ki bi lahko zaradi velikosti požara za gašenje potrebovale več ur, je na Telegramu zapisal Razvožajev. Socialna omrežja poročajo o begu Rusov iz Krima.

Po poročanju Nexte je proti Krimu poletelo 8 brezpilotnikov, od tega sta dva zadela cilje, ostale je sestrelila ruska protizračna obramba.

https://twitter.com/visegrad24/status/1652218386124881920?s=20

Priprave na protiofenzivo
V začetku tega tedna je Rusija sporočila, da je odbila napad brezpilotnega letala na pristanišče. V Sevastopolu je baza ruske črnomorske flote, od lanske ofenzive Kremlja v Ukrajini pa je bil deležen vrste napadov z brezpilotnimi letali. Analitiki ocenjujejo, da so napadi ukrajinskih sil z brezpilotnimi letali uvod v veliko protiofenzivo, na katero se Ukrajinci pripravljajo vse od začetka vojne.

Sara Kovač