fbpx

[Video] V Južni Ameriki število žrtev Covid-19 poskočilo na 15 tisoč: V Ekvadorju trupla ležijo že na ulicah

Trupla na cesti v Ekvadorju (Vir: Youtube)

V Ekvadorju so bili opaženi forenzični strokovnjaki v skafandrih, ki so si ogledovali trupla. Število okužb strmo raste in še ni doživelo vrha. Ekvador je tretja najbolj prizadeta država v regiji, pred njo sta samo še Brazilija in Mehika. Domačini pa so zaradi strahu zbežali v amazonski deževni gozd.

Po poročanju Daily Mail je pandemija koronavirusa covid-19 čedalje hujša tudi v Južni Ameriki. Karantena se je podaljšala v Ekvadorju, Kolumbiji in Dominikanski republiki. Najhuje naj bi bilo po zadnjih podatkih v Ekvadorju, kjer trupla že ležijo po ulicah. Največ okuženih je v Braziliji, kjer je bilo že skoraj osem tisoč smrtnih žrtev in 114 tisoč primerov okužbe ter v Mehiki, kjer je preko dva tisoč smrtnih žrtev in 26 tisoč primerov okužb. Vseameriška zdravstvena organizacija je opozorila vse države naj bodo pazljive ob zmanjševanju ukrepov. Padec BDP-ja pa naj bi bil po podatkih v teh državah približno 5.2 odstoten.

Prebivalci bežijo v zavetje deževnega gozda
Medtem, ko Latinska Amerika beleži pravo opustošenje, pa so avtohtoni prebivalci veliko bolj previdni. Ena izmed skupnosti se je odločila, da se bo izolirala in izbrala deževni gozd za zatočišče. Velik del ljudstva Siekopai je kazalo podobne znake, kot pri koronavirusu, vendar so potem, ko so prejeli pomoč s strani zdravstvenih delavcev prejeli informacijo, da so le zboleli za močnejšo gripo. Ko je nekaj starejših umrlo, je ljudstvo prosilo za izolacijo skupnosti pred ostalim svetom, saj so v preteklosti bili kot pleme žrtve podobne bolezni, kar je zdesetkalo njihovo pleme, zato si ne želijo si še enega takega scenarija. Zaradi strahu pred koronavirusom, je ogromno otrok in starejših prebivalcev plemena zbežalo v kanujih v eno največjih mokrišč v srcu džungle, Lagartococha, da bi se izognili okužbi.

Sara Kovač