fbpx

[Video] V nemškem Rostocku protestirali proti islamizaciji mesta, tokrat levičarske skupine niso povzročale izgredov

Foto: Twitter

Okoli 700 ljudi je danes protestiralo proti “islamizaciji nemškega mesta Rostock”. Na shodu so nosili nemške zastave in transparente z napisi “stop islamizaciji”, “pridite, da rešimo Rostock” in podobno.

Nemška stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je v nemškem mestu Rostock organizirala shod proti islamizaciji, ki se ga je po pisanju RT udeležila dovolj velika množica meščanov, nasprotnikov multikulturizacije Nemčije, da so sporočili vladajočim, da imajo dovolj potujčevanja države. Shod je v imenu stranke AfD organiziral nemški poslanec Bjoern Hoecke pod sloganom “Za našo državo in otroke”.

So pa shod spremljali tudi proti-protesti, po nekaterih podatkih kar sedem različnih. Med njimi so bile skupine, ki se označujejo za antifašistične, različne nevladne organizacije in sindikati. Ti so imeli transparente z drugačno vsebino: “Rostock osvobojen nacistov”, “Rostock pomaga” in podobno. Zaradi njih so morali podporniki AfD spremeniti potek shoda. Kot poročajo mediji, so bili vsi protesti mirni, policija pa je bila na izgrede, ki jih sprožijo levičarske skupine, pripravljena z vodnimi topovi.

Shod AfD v Rostocku je bil izveden le dan po ponovnem shodu v Chemnitzu, kjer so protestirali proti izpustitvi iraškega migranta na prostost, osumljenega napada z nožem na nekega Nemca.

C. Š.