[Video] V Parizu izbruhnili hudi spopadi med migranti in domačini. Na stotine udeleženih

Foto: EPA

Na podzemni postaji Stalingrad v Parizu so izbruhnili hudi spopadi med migratni, oboroženimi s kovinskimi palicami, ter domačini. Do spopada, v katerem je bilo udeleženih na stotine ljudi, je prišlo, potem ko so domačini začeli na migrante metati različne predmete. Večina migrantov prihaja z Bližnjega vzhoda ali Afrike.

Na kraj dogodka je kmalu po začetku spopada prispela policija, ki je napadalce skušala razgnati s solzivcem, nato pa je še aretirala pijanega moškega, ki je osumljen, da je začel napad, in sicer tako da je proti migrantom prvi zalučal nek predmet.

Policija poroča, da so bili tarča predmetov, ki so leteli po zraku z ene in druge strani, tudi policisti. Domačini, ki so začeli z napadom, so člani t. i. protizločinske brigade, ki ima sedež v bližini postaje podzemne železnice, kjer je prišlo do spopada. Med spopadom so bili ranjeni štirje migranti, ki jih je reševalna služba odpeljala na zdravljenje v bližnjo bolnišnico, poroča Daily Mail.

Pariz se sooča z izredno rastjo števila migrantov, saj je v mesto samo v zadnjem mesecu prispelo več kot 1000 migrantov. Mnogo jih je prispelo iz slavnega Calaisa, kjer so v nezakonitem taborišču bivakirali številni migranti, ki so v Evropo prispeli s prečkanjem Mediterana. 

Ž. K.