[Video] Venezuelski diktator Maduro preživel napad z dronom

Foto: epa

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je bil v soboto med govorom med vojaško parado v Caracasu tarča poskusa atentata z letalniki, ki so nosili eksploziv. Maduro v napadu ni bil poškodovan, je pa bilo ranjenih sedem vojakov. Komunistični predsednik, ki je državo pahnil v pomanjkanje in bedo, je krivdo v tipični komunistični maniri prevalil na predsednika sosednje Kolumbije. Odgovornost za napad je sicer prek Twitterja prevzela doslej neznana skupina “venezuelskih vojaških in civilnih domoljubov, lojalnih venezuelskemu ljudstvu, ki skušajo rešiti demokracijo v državi pod diktaturo”.

Do incidenta je prišlo med veliko vojaško parado ob 81. obletnici ustanovitve venezuelske vojske, ki je na eni glavnih avenij v Caracasu potekla v soboto pozno popoldne. Na njej je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sodelovalo okoli 17 tisoč vojakov.

Parado v Caracasu so v živo prenašali tudi po televiziji. Kamere so najprej pokazale Madura, ki je prenehal govoriti in pogledal navzgor, očitno začuden, nato pa je močno počilo. Naslednji posnetki so le še pokazali, kako so se vojaki razkropili in začeli bežati, nato pa se je prenos prekinil.

Za napad obtožil predsednika Kolumbije in ZDA
Podrobnosti napada za zdaj še niso znane. Madura so z območja evakuirali, v napadu pa očitno ni bil poškodovan. Kmalu zatem je namreč v televizijskem nagovoru sporočil, da je bil tarča poskusa atentata in da so nekaj odgovornih zanj že prijeli. “Ne dvomim, da za tem stoji skrajna desnica in Juan Manuel Santos,” je dejal in dodal, da je preiskava že zelo napredovala in da so že zasegli nekaj dokazov. “Šlo je za poskus, da se me ubije. Hoteli so me umoriti,” je še dejal in obljubil “pravico”. Dodal je še, da naj bi eden od odgovornih za načrtovanje napada živel v ZDA. Pri tem pa ni navedel ničesar v podkrepitev teh trditev.

Foto: epa

Odgovornost prevzela neznana skupina venezuelskih domoljubov
V Kolumbiji so se že odzvali, da so Madurove obtožbe, da naj bi atentat nanj naročil Santos, neutemeljene. “Predsednik je osredotočen na krst svoje vnukinje Celeste, ne pa v strmoglavljanje tujih vlad,” je za dpa povedal neimenovani vir iz Santosovega kroga. Santos bo sicer v torek predal predsedniška pooblastila nasledniku Ivanu Duqueju, ki ga bo zamenjal po osmih letih predsedovanja Kolumbiji.

Odgovornost za napad je sicer prek Twitterja prevzela doslej neznana skupina “venezuelskih vojaških in civilnih domoljubov, lojalnih venezuelskemu ljudstvu, ki skušajo rešiti demokracijo v državi pod diktaturo”. Verodostojnosti teh trditev še niso preverili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

C. Š., STA

 • PIA PlA

  Berem, berem, in ni mednarodne medijske agencije, ki bi o tem dogodku poročala enako. Očitno imajo vsi ti novinarji drugačna navodila svojih vlad. Toliko o medijski samostojnosti.

  • Roman

   Opažam enako!

 • stajerc5

  Meni je tisti z marelo na koncu najbolj vsec, hihihihihiiiii…..

 • Cucurbita Pepo

  Zakaj naša Levica obožuje Venezuelsko diktaturo?

  • Hun

   ker polet hujsajo..ne jejo kruha, da jim ne gre vse u boke

   • Cucurbita Pepo

    Kdo rabi kruh če imaš komunizem

    • Hun

     se najmn nafta potrebuje komunizm

  • Slovenc

   Zakaj ti ljubis eu diktaturo?

   • Cucurbita Pepo

    Eu ni diktatura

 • Hribouc

  Zrežirano.
  Kordeš ga sigurno ni. Ne zna voziti drona z bajonetom!

  • Hun

   zna pa majco nost z če gevero

 • Hun

  Tale bo kmal v “zlatem” bunkerju ..1×1×2 dimenzije luknje…k Husein

 • xtc

  Ferdo rabota TM.
  Samo bedaki nasedejo čemu takemu,če bi napad organizirale ZDA,bi socialističnega pajaca z ložo nebi bilo več.
  Takole si socialisti “kupujejo” pomembnost in utrjujejo diktaturo z represijo in seveda za njihove polome so krivi drugi.
  Sicer pa ,če bi ZDA socialističnega pajacla želele zrušiti bi ga vojaško,vojska je itaq zastarela.
  Zda previdno zategujejo štrik okrog socialistov in čakajo ,da poči,takrat bodo Maduri krasili kandelabre,saj bo težko kam pobegnil,fda ga nebi prijela Cia in ga vrnila z kamerati narodu,da se malce pokratkočasi z njim in socialisti,preden okrasi kandelaber z njimi zaradi zločinov proti narodu.

 • Clemen J.

  Ce bi ga nebi bilo nobene skode.

 • Jani Steiner

  Zares škoda, da jim ni uspelo, kdorkoli je že bil. Mogoče turška varianta, a se že mesečnik uči tam?

 • radames

  Mesečniki! Čujete li dobro????

 • Delta

  Maduro mora po starih komunističnih načelih postreliti nekaj 10.000 domačih političnih nasprotnikov in si je tale “napad” verjetno kar sam izmislil, ker rabi nek beden izgovor za vojno z lastnimi sestradanimi državljani. Naslov članka bi bil lahko “Venezuelski diktator Maduro preživel samo-napad z dronom

 • lado

  kje so komentarji krtaćićev, tvitičev….AJA SO V ŠOKU , ampak njihov veliki vzornik , je “napad” kar sam režiral !!! EH SLOVENČKI , ČE IMATE KAJ PROSTORA V PRAZNIH GLAVAH , NO DO ZDAJ STE VOLILI RAVNO TO POGUBNO GOLAZEN!!!, BOTE NA VOLITVAH VOLILI SDS , DA ZARES POČISTIMO , drvarje , žavbičiče, mesečnike …. A JE PRAV !!! LAHKO PA BI TO NAREDILI ZDAAAAJ !!!!!!!! NAJ NEKDO PREDLAGA KJE IN KDAJ SE DOBIMO Z SLADICAMI , PA AKCIJA -PA NE ZA RADARJE !!!! OOOKEJ !!??????????