fbpx

[VIDEO] Vrtnice in batine v ukrajinskem parlamentu

Foto: Twitter

V ukrajinskem parlamentu se je steplo več deset poslancev. Eden izmed njih je dvignil ukrajinskega premierja Arsenija Jacenjuka in ga skušal odvleči proč od govorniškega odra, medtem ko je ta branil delo svoje vlade.

Premier Jacenjuk je bil pri koncu odgovarjanja na poslanska vprašanja, ko se mu je približal Oleg Barna, poslanec stranke ukrajinskega predsednika Petra Porošenka in velik nasprotnik Jacenjuka. Po poročanju AFP je Batna Jacenjuku predal šopek rdečih vrtnic.

Barna je nato premierja prijel okrog pasu, ga dvignil in skušal zvleči stran od govorniškega odra. Jacenjuk se je odra močno oprijel in Barni poskusil preprečiti, da ga odvleče. To je spodbudilo več deset poslancev, da so posredovali v incidentu, ob tem pa se je med njimi vnel pretep. Poškodovanih v pretepu ni bilo, poroča STA.

V ukrajinskem parlamentu so sicer zadnje čase takšni pretepi vse pogostejši, kar kaže na vse šibkejšo vladno koalicijo med predsednikom Porošenkom in Jancenjukovim blokom. Težave nastajajo predvsem zaradi hude gospodarske krize in konflikta na vzhodu države.

 

A. D.