fbpx

[Video] Zajeta mlada ruska vojaka pravita, da nista vedela, da gredo v vojno proti Ukrajini

Mlada ruska vojaka trdita da so ju nadrejeni zavedli da gresta na vojaško vajo (Foto: Zajem zaslona Twitter)

Ukrajina se bori z vsemi svojimi močmi, sinoči pa je še vedno uspešno branila prestolnico Kijev. Ukrajinci po družabnih omrežjih delijo slike in videe, ki svetovni javnosti razkriva, kaj se dogaja v Ukrajini. Po spletu je zaokrožil tudi video, na katerem sta dva mlada ruska vojaka, ki sta bila zajeta v bojih. Kot kaže, se oba bojita za svoje življenje ali pa sta res bila naivna, saj pravita, da so ju nadrejeni zavajali, da bosta izvajala le vojaške vaje. “Zajeta mlada ruska vojaka svojim staršem sporočata, da želita domov in da nista vedela, da napadajo Ukrajino – nadrejeni so jih nalagali, češ da gredo na vojaške vaje!” je ob videu pojasnila novinarka Mojca Vočko.

Iz Ukrajine vsakodnevno prihajajo žalostne zgodbe, ki se dogajajo zaradi ruskih napadov. Ukrajinci so se izkazali za zelo močen narod, ki se bori do svojih zadnjih moči za svojo suverenost.

Ruska vojska je sinoči skoraj dosegla prestolnico Kijev, vendar so jo ukrajinski branilci zadržali. Ljudje so še vedno skrivajo v zakloniščih, svojih domovih, mnogo pa jih tudi zapušča državo.

https://twitter.com/mojcav1/status/1497620183262900226?s=20&t=azdGFCTH2RIb94iDd0vsjw

Novinarka Mojca Vočko razkriva zgodbo dveh mladih ruskih vojakov, ki sta bila zajeta s strani Ukrajincev. Trdita, da so jih nadrejeni zavajali, da izvajajo le vojaške vaje. Ni pa jasno, ali to res drži ali sta to dejala zato, da bi si rešila življenje. “Zajeta mlada ruska vojaka svojim staršem sporočata, da želita domov in da nista vedela, da napadajo Ukrajino – nadrejeni so jih nalagali, češ da gredo na vojaške vaje!” je ob videu pojasnila.

Ukrajinci pozivajo k čim večji delitvi omenjenega videa, saj želijo dati Rusom vedeti, kaj jih čaka, če bodo prestopili ukrajinsko zemljo. “Branimo skupaj Ukrajino!” so še pri tem pripisali.

Sara Rančigaj