fbpx

[Video] Zdravniki: Zdravje ameriškega predsednika Donalda Trumpa se izboljšuje in že v ponedeljek bi ga lahko odpustili iz bolnišnice

Osebni zdravnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa Sean Conley (posnetek zaslona: Youtube)

dravje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je zbolel za covidom-19, se izboljšuje in že v ponedeljek bi ga lahko odpustili iz bolnišnice, je danes povedal njegov zdravnik Sean Conley. Kot je dodal, je Trumpu minule dni dvakrat padla raven kisika, zdaj pa je normalna, poročajo tuje tiskovne agencije.

Osebni zdravnik ameriškega predsednika Sean Conley je v izjavi pred bolnišnico Walter Reed, kjer zdravijo predsednika Donalda Trumpa, potrdil, da je predsedniku v petek raven kisika zaskrbljujoče padla, zato so mu približno eno uro pomagali z dodatnim kisikom, v soboto pa še enkrat.

Ponoči pa se je Trumpovo zdravstveno stanje izboljšalo, vročine nima več. Eden od njegovih zdravnikov Brian Garibaldi je potrdil, da se danes počuti dobro.

“Če se bo še naprej počutil in izgledal tako, kot danes, upamo, da ga bomo lahko že jutri odpustili v Belo hišo, kjer bo lahko nadaljeval zdravljenje,” je dodal Garibaldi.

Zdravniki so danes še povedali, da 74-letnega ameriškega predsednika med drugim zdravijo s steroidi, t.j. s protivirusnim zdravilom širokega spektra, remdesivirjem.

Demokracija