fbpx

[Video] Napadi migrantov v Nemčiji se nadaljujejo: Tokrat so bile žrtve upokojenci

Trije Afganistanci, ki so na vlaku v Münchnu napadli upokojence, so živeli v Nemčiji štiri leta. Kljub zaprositvi za azil so bili zavrnjeni, oblasti pa jih niso vrnile v matično državo. Šokanten posnetek napada policija še vedno preiskuje. Novica je v javnost priromala že prejšnji teden, a so šele sedaj objavili podrobne informacije o storilcih.

V tolpi migrantov, ki je napadla upokojence na münchenski podzemni železnici, so bili Afganistanci, ki so živeli v Nemčiji štiri leta, in to kljub temu da so dobili zavrnjene prošnje za azil. Moške, stare 19, 20 in 23 let, zaradi nevarnosti niso deportirali nazaj v Afganistan. Nemčija jih bo kaznovala zgolj z 200 evri globe za napad.

Šokanten posnetek napada kaže, da so trije moški grobo obšli starejšega moškega, ga prijeli za roke in nanj kričali. Drugega starejšega moškega pa vidimo, kako se spoprijema z enim članom tolpe, nato pa ga primejo za vrat in mu grozijo, poroča Daily Mail.

Več sto tisoč beguncev, ki jih ne morejo vrniti
Na münchenski policiji priznavajo, da so migranti, ki so jim zavrnili prošnje za azil, velik problem. “Veliko priseljencev, ki so prišli z vojnih območij Iraka, Afganistana ali Somalije, kljub zavrnjenim prošnjam za azil zaradi nevarnosti ne moremo vrniti nazaj v njihove države.” Na policiji priznavajo, da v Nemčiji živi več sto tisoč ljudi, ki imajo podoben status. To pomeni, da lahko ostanejo v Nemčiji, dokler obstajajo razmere, zaradi katerih jih ne smejo vračati v izvorne države. Nekateri na ta način živijo že 10 ali 15 let.

Lahko se prosto gibljejo kjerkoli
V primeru, da je oseba iskalec azila, mora le-ta živeti v posebnem azilnem domu. Če pa ima oseba neurejen status – kot v tem primeru napadalci –, lahko živi kjerkoli in dela karkoli želi, država za takšne primere namreč ne vodi nadzora. Begunska organizacija iz Frankfurta ProAsyl ocenjuje, da živi v Nemčiji kar 100 tisoč tujcev s tekšnim statusom, ki je že dolgo v praksi.

Tujci, živeči z neurejenim statusom, imajo možnost različnih privilegijev, kljub temu da imajo po zakonu o azilu te pravice omejene.

Primerne kazni za nasilneže ne bo
Detektivi so uspeli izslediti avtorja posnetka, ki je zaokrožil na družbenih omrežjih. Policistom je pojanil, da je pretep na vlaku nastal zaradi ženske potnice, ki je enega izmed članov tolpe, ki jo je prijel za hrbet, zavrnila.

Vse tri člane tolpe kot tudi obe žrtvi napada so policisti identificirali, vendar njihova identiteta javnosti ni znana. Pri vsem je najbolj šokantno dejstvo, da pretep na vlaku ni kvalificiran kot kriminalno dejanje, zato napadalci verjetno ne bodo procesirani na sodišču in bodo oglobljeni zgolj z 200 evri.

To ni več Nemčija, kot je bila nekoč
Ljudje v Nemčiji so zaradi zadnjega primera nasilja s strani islamskih migrantov upravičeno zaskrbljeni. Starejši ponoči ne upajo iz svojih domovanj, zato številni med njimi pravijo, da tako ne gre več naprej: “To ni več Nemčija, kakršna je bila dve ali tri leta nazaj.” Večina ljih meni, da je zoper tiste, ki so nasilni in nespoštljivi, nujno potrebno nekaj ukreniti. Številni iskalci azila namreč nimajo spoštovanja do žensk in moških – niti do starejših, kaj šele do nemških zakonov in policije.

M. P.