Viktor Orban na shodu v Teksasu: “Mati je ženska, oče je moški, naše otroke pa pustite pri miru!”

Viktor Orban je imel govor na shodu konservativcev v Teksasu. (Foto: epa)

Madžarski premier je v svojem osrednjem nagovoru v četrtek, na pomembnem dogodku ameriških konservativcev v Teksasu pozval, da naj združijo svoje moči v boju proti globalistom. Med drugim je poudaril, da morajo konservativci znova prevzeti inštitucije v Washingtonu in Bruslju. 

Madžarski premier Viktor Orban, je na četrtkovem shodu ameriških konservativcev CPAC Texas izpostavil tudi bližajoče se letošnje volitve v ZDA, kongresne in predsedniške leta 2024 ter volitve v Evropski parlament, ki bodo isto leto. Kot je poudaril, sta že omenjeni lokaciji dve fronti v boju za zahodno civilizacijo. Prepričan je, da znajo Madžari poraziti sovražnike svobode na političnem bojišču. Ključ do uspeha konservativnih vrednot – naroda, družine in krščanskih korenin, tudi pod liberalno hegemonijo, je stoodstotni boj, poroča Hungary Today.  

Sodobni naprednjaki (progresivci) skušajo zahodno civilizacijo znova ločiti od njenih krščanskih korenin. Prestopajo črto, ki je nikdar ne bi smeli prestopiti. Če se namreč loči zahodno civilizacijo od njene judovsko-krščanske dediščine, se v zgodovini pripetijo najhujše stvari. Najhujše stvari so v moderni zgodovini zagrešili ljudje, ki so sovražili krščanstvo. Orban dobro pozna svojega nasprotnika Georgea Sorosa, in ki ne verjame v nič od tega, za kar se konservativci zavzemajo.

Za izvrševanje svojih podlih ciljev milijarder George Soros zlorablja NVO-je, univerze, denar, evropske birokrate in raziskovalne inštitute. (Foto: epa)

Služi mu cela vojska: denar, nevladne organizacije (NVO-ji), univerze, raziskovalni inštituti in polovica bruseljskih birokratov. Soros uporablja svojo vojsko za vsiljevanje svoje volje nasprotnikom, vključno z Madžari. Zmotno je namreč prepričan, da vrednote, ki jih konservativci cenijo, vodijo v grozote 20. stoletja. Resnica pa je ravno nasprotna: te vrednote nas varujejo pred ponavljanjem napak iz zgodovine. Kritiziral je tudi Bidnovo administracijo, ki na Madžarski in Evropi izvaja svoj ideološki pritisk.

Obamova administracija je od Madžarske želela izsiliti odpoved krščanskim koreninam
Prav tako je za bizarno označil dejstvo, da je želela Obamova administracija od Madžarske izsiliti, da se odpove lastni Temeljni zakonodaji in iz nje odstrani krščanske vrednote. Demokrati sovražijo Orbana, obrekujejo ga in njegovo državo in prav tako sovražijo vse ameriške konservativce ter obrekujejo Ameriko, kakršno predstavljajo. Državnik je med svojim govorom večkrat požel stoječe ovacije. Ena njegovih nepozabnih izjav: “Vsi globalisti lahko gredo vsi k vragu, prišel sem v Teksas.” 

Ideologija spola skuša uničiti družino. Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Po Orbanovih besedah je Teksas pogosto imenovan tudi “osamljena zvezda” med zveznimi državami. Predstavlja namreč neodvisnost, svobodo in suverenost. Enako vlogo pa ima Madžarska v Evropi. Kot je izrecno poudaril, so se Madžari za te vrednote borili celih 500 let. In ne le, da so na mejah zgradili fizično zaporo in finančni zid okoli družin, ampak tudi pravni zid za zaščito svojih otrok, zato, da bi jih obvarovali pred ideologijo spola, ki cilja nanje.

“Manj drag queenov, več Chucka Norrisa!”
Družinske vezi temeljijo na zakonski zvezi oziroma razmerju med starši in otroci: mati je ženska, oče je moški, njihove otroke pa naj pustijo pri miru. “Manj drag queenov, več Chucka Norrisa,” se je pošalil. Zavzel se je tudi za ameriško-ruske pogovore, ki so ključ do miru v Ukrajini. Poudaril je, da je strategija globalističnih voditeljev stopnjevati in podaljševati vojno ter zmanjševati možnosti za mir. “Samo močni voditelji so sposobni doseči mir.” 

Domen Mezeg