Viktor Orban zadovoljen, ker je madžarska dobila najpomembnejši resor v Evropski komisiji

Viktor Orban (Foto: STA)

Viktor Orban (Foto: STA)

V intervjuju za Radio Kossuth je Viktor Orban govoril o uspehih svoje vlade. Zelo je bil vesel, da je eno izmed najvišjih ocen na zaslišanjih dobil bodoči evropski komisar za soseščino in širitev Oliver Varhelyi. Madžarski premier Viktor Orban pa se je razgovoril tudi o gospodarskih načrtih svoje države ter opozoril na bodočo ohlajanje nemškega gospodarstva.

Madžarski premier Viktor Orban je izrazil veliko zadovoljstvo, da so potrdili Oliverja Varhelyi za komisarja za soseščino in širitev. S tem je dobila Madžarska enega najbolj pomembnih resorjev v Evropski komisiji. Dosežek je označil za največji uspeh madžarske diplomacije. Znotraj tega resorja bo madžarska lahko uresničila svojo politiko na evropskem odru.

Varovanje evropskih meja je po njegovem ena najpomembnejših nalog bodoče evropske komisije. “Migracije bodo v sledečih petih letih ostale ena izmed najpomembnejših tematik. Mi želimo varovati svoje meje,” je odločno zatrdil Viktor Orban. V nadaljevanju je izrazil, da je poleg migracijskega vprašanja osrednje vprašanje krepitev madžarskega gospodarstva. Pri tem opozarja na padec nemškega gospodarstva. “Madžarska bo zagovarjala svojo vizijo ekonomije,” je povedal Orban v radijskem intervjuju.

Madžarska manjšina v sosednjih državah pomemben generator madžarskega gospodarskega razvoja
Izven madžarskih nacionalnih meja živi na milijone Madžarov. Madžarska vlada ogromno finančnih sredstev v svoje manjšine v sosednjih državah. S krepitvijo svojih gospodarskih interesov v sosednjih državah pa izkazujejo svojo gospodarsko moč. Glede bodočega sodelovanje v evropski politični stranki EPP pa je odgovornost predvsem na novo izvoljenem vodstvu in njihovem odnosu do Fidesza zaključuje svoj intervju Viktor Orban.

Luka Perš

 • Šiški padobranac

  Viktor je Hunyađi II

  • Rožle

   Ne .. to si ti .. Hunđo

   • Šiški padobranac

    Ne to si ti mungos

 • RATATA

  Erdoganu je obljubil, da se bo zelo potrudil, da se turkey priključi EU, saj v madžarskih venah teče mnogo turške krvi… pa to

 • Ivan Ivanovič

  Lepo, da je Orban optimist, ampak najbrž tudi sam ve, da so fašistični globalisti najmočnejša politična grupacija na svetu. Da bodo Madžarskemu komisarju pustili solirati v Evropski komisiji, je toliko verjetno, kot da bi Donava tekla navzgor.

  • stajerc5

   Imas prav, ampak, uspeh bo ze, ce bo lahko globalno norijo vsaj malo zaustavil!

 • freedomfighter

  Zadovoljen da je dobil sedez med globalisticno elito…zanimivo toliko imajo te “nacionalisti” za povedati cez eu in globaliste po tem so pa vedno navduseni ko jim globalisti odstopijo sedez za mizo elit…vsak hoce biti del elite

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!