fbpx

Vnuka slavnega Sigmunda Freuda obtožujejo pedofilije. Je odgovoren tudi za izginotje male Madeleine?

Madeleine McCann je izginila maja 2007, ko je bila star tri leta. Do zdaj jo niso našli (foto: Twitter).

O Clementu Freudu, ki je umrl leta 2009, se pojavlja vse več obtožb, da je spolno zlorabljal deklice. Glede na to, da je vnuk slavnega psihoanalitika Sigmunda Freuda leta 2007 le nekaj tednov po misterioznem izginotju deklice Madeleine njeno družino gostil v milijon evrov vredni vili na Portugalskem, se številni sprašujejo, ali je bil vpleten tudi v izginotje deklice.

Starša McCann, ki sta po skrivnostnem izginotju svoje takrat triletne hčerkice postala znana po vsem svetu, je Clement tolažil v svoji vili z bazenom in pogledom na morje v kraju Praia da Luz na Portugalskem. Po poročanju naj bi ju povabil na kosilo. Ko sta vstopila v hišo, so bile njegove prve besede: “Vama lahko ponudim jagodno vodko?”

Njegova rezidenca je le ne malo stran od kraja, kjer je izginila Madeleine. Mama Kate je obisk pri Freudu opisala kot “obisk pri starem očetu po groznem dnevu v šoli” in dodala, da jo je spravil v smeh, ko je nekega dne prišel oblečen zgolj v spalno srajco in ji ponudil veliko kozarec konjaka.

Sir Clemens Freud (foto: Youtube)

Sir Clemens Freud (foto: Youtube)

Ponudil jima je umik pred ‘medijskim pompom’
Freud je sicer umrl že leta 2009 pri starosti 84 let in je bil takrat velika opora družini McCann po hudi družinski tragediji. Zakoncema je večkrat ponudil svojo počitniško hišo z namenom, da se umakneta pred medijskim hrupom. Prvič ju je povabil preko pisma julija 2007, piše Daily Mail.

Oglasile so se žrtve njegove izprijenosti
Zakonca Kate in Garry McCann sta ob vesti, da je Clement Freud, ki jima je nudil tolikšno oporo, pedofil, močno prizadeta. Do sedaj so proti njemu pričevale že tri ženske, ki trdijo, da jih je Freud v otroštvu zlorabljal. Sylvia Wossley je bila stara zgolj 10 let, ko jo je začel spolno nadlegovati.

Freud je na svoj dom zvabil tudi neko 14-letnico, kjer jo je opil z alkoholom in jo zlorabil v kopalnici. Tretja ženska je Vicky Hayes, ki jo je Freud od 14. leta opazoval, pri 17. pa jo je nasilno posilil, nato pa ji je svetoval, naj ga obvesti, če bo zanosila.

Policija ob prijavi ni reagirala
Ko se je poročila s sedanjim možem, jo je poskusil še naprej nadlegovati, vendar ga je prijavila policiji. Nato je policijo še enkrat poklicala, ko je izvedela, da je imel stike z družino McCann. Policija takrat ni naredila nič v smeri, da bi primer raziskala, zato je zaradi tolikšne ignorance jezna. “Imam šest let staro vnukinjo, toliko je imela Madeleine, ko so jo ugrabili.” 

Freudova družina trdi, da je bil nekdanji britanski poslanec liberalne stranke in vnuk avstrijskega psihoanalitika Sigmunda Freuda v času izginotja Madeleine maja 2007 doma v Veliki Britaniji.

M. P.