fbpx

Vse manj svobode na socialnih omrežjih: YouTube zaprl kanale identitarcev

Vodja avstrijskega identitarnega gibanja Martin Sellner. (Foto: epa)

Po odločitvi Facebooka in Twitterja o zaprtju računov identitarcev se je sedaj tudi Googlov videoportal Youtube odločil, da bo zaprl kanale identitarcev. Pri Googlu so danes potrdili, da so med drugim zaprli osebni račun avstrijskega identitarca Martina Sellnerja in še dva računa.

Socialna omrežja postajajo vse manj svobodna, ko gre za nabor različnih idej in prepričanj. Vodstva korporacij so namreč nasedla fami o sovražnem govoru in pričela s cenzuro, nato pa z brisanjem identitarnih organizacij. Kot razlog so pri Googlu navedli kršitev smernic proti sovražnemu govoru, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Facebook in Instagram sta račune identitarcev zaprla že leta 2008, Twitter se je za to odločil minuli teden. Za tiskovno agencijo dpa so pri Twitterju ob koncu tedna tovrstno odločitev utemeljili s pravilom, ki na Twitterju ne dovoljuje, ne boste verjeli, terorističnih groženj ali podpiranja terorizma ali nasilnega ekstremizma, poroča STA.

Kaj pa BLM in Antifa?
Pri tem vodstva korporacij, ki imajo v lasti socialna omrežja, niso nikoli postregla z dokazi, v čem so identitarne organizacije podpirale terorizem, ali izkazovale nasilje. V zadnjih tednih lahko vidimo predvsem levičarsko divjanje Black lives matter in Antifa ter njihove posledice: smrtne žrtve, požiganje, ropanje, uničevanje kulturne dediščine … Pa vendar socialna omrežja še vedno tolerirajo levičarsko nesnago, ki je v nekaterih državah že uradno razglašena za teroristične organizacije.

Antifa požig v ZDA. (Foto: posnetek zaslona)

Sara Kovač