fbpx

Vse o teroristu iz Nice: Pred masakrom domov poslal 100.000€ in se fotografiral na plaži

Pred peklenskim pokolom ga je na plaži fotografiral prijatelj. Fotografijo je eksluzivno objavil Daily Mirror.

ISIS je prevzela odgovornost za teroristični napad v Nici.  Francoski preiskovalni organi so aretirali četverico Tunizijcev, ki naj bi bili povezani z Bouhlelom. Obravnavajo jih kot sostorilce, ki so povezani z Islamsko teroristično celico ISIS. Aretirali so tudi Bouhlelvo bivšo ženo Hajer Khalfallah, njuni trije otroci stari pet, tri in leto in pol so trenutno pod policijsko zaščito.

Le dva dni preden se je Bouhlel usedel za volan peklenskega tovornjaka je poskrbel za družino doma v Tuniziji. Poslal jim je kar 100.000 eurov kar je “presegalo” vsoto, ki jo je družina z veseljem vsak mesec pričakovala kot sinovo denarno pomoč. Njegov brat Jaber, ki Bouhlela ni videl že nekaj let je povedal “Denar je prišel kot popolno presenečenje. Vem, da je denar poslal nezakonito, saj so nam ga izročili ljudje, ki so se vračali iz Francije v Tunizijo.”

Nice Terorist: Dva dni pred masakrom poslal domov 84.000 funtov 1

Mlajši devetnajstletni brat Jaber, ki mu je Mohamed Lahouaiej Bouhle bil za vzor je fotografiran s puško (Foto: Daily Mirror).

Moj brat mi je bil vzor
Bouhlel se je z devetnajsetletnim mlajšim bratom slišal nekajkrat na teden. O njemu govori z občudovanjem in nikakor se še ne zaveda, da svetovni mediji o Bouhleliju pišejo kot o “brezsrčni teroristični pošasti” in morilskem manijaku odgovornim za pokol v Nici.

Zadnjič sem govoril z Bouhlelom pred nekaj dnevi. Povedal mi je, da je srečen in da je vse uredu,” je povedal mlajši devetnajstletni Bouhlelov brat Jabal in dodal: “V četrtek okoli četrte ure popoldan mi je iz plaže poslal selfi.

Bil je depresiven in zadet egocentrik
Enaintridesetletni Bouhlel je oboževal kickbox filme in bil je pravi fitnes fanatik. Cele dneve je preživel pred ogledalom v lokalni telovadnici in si krepil mišice. Oblačil se je v rožnate kratke hlače, mišice pa je razkazoval v majicah brez rokavov. Plesal je salso in zapeljeval dekleta na plaži. Starši pravijo, da je zaradi depresije jemal močna zdravila za nadzor in uravnavanje razpoloženja. Bil je odvisnik od drog kar je v kombinaciji z zdravili bilo zaskrbljujoče za okolico in njegovo duševno zdravje. Njegovo spremenljivo vedenje naj bi bilo krivo za razpad zakona saj je zapustil ženo in tri otroke. Tudi po ločitvi je bil psihično in fizično nasilen do bivše žene.

Še ko se je odselil od žene jo je hodil maltretirat

Nice Terorist: Dva dni pred masakrom poslal domov 84.000 funtov 2

Osemnajstletni Bouhlel kot srednješolski maturant. foto Daily Mirror

Na ekskluzivni fotografiji, ki jo je pridobil in objavil angleški Daily Mirror je osemnajstletni Bouhlel kot srednješolski maturant. Prihaja iz številčne družine. Bil je eden izmed sedmih sinov in treh sester. Domačini pravijo, da je bil že takrat “problematičen” in nasilen. Rad se je hvalisal o njegovih uspehih pri dekletih. Zaradi poroke z tetino hčerko se je leta 2005 preselil v Nico in družini sta bili v stalnem konfliktu zaradi njegovega drogiranja in nasilnega obnašanja. Ženo Hajer Khalfallah pa je maltretiral še po odselitvi iz stanovanja.

Novinarji iz celega sveta v tunizijski vasici

Nice Terorist: Dva dni pred masakrom poslal domov 84.000 funtov 3

foto Daily Mirror

Podrobnosti o Bouhlelovih zadnjih urah pred tragičnim pokolom je razkrila šele njegova družina, ko se začeli pojavljati novinarji iz celega sveta pred njihovo skromno hišo v tunizijski vasici Msaken, ki se nahaja dobrih 80 kilometrov iz glavnega mesta Tunis.

V četrtek popoldne, pred pokolom, ga je na plaži fotografiral prijatelj

Nice Terorist: Pred masakrom poslal domov 84.000 funtov in se fotografiral na plaži 2

foto Daily Mirror

Francoska policija je objavila rekunstrukcijo Bouhlelovih dejanj. Pred pokolom je pod pretvezo “za selitev” najel tovornjak. Občasno se je preživljal kot dostavljalec hrane in živel je v najetem stanovanju, v revnem predelu predmestja Nice. Komaj je zmogel redno plačevati najemnino pa tudi zaradi neizplačanih preživnin je od socialne službe prejemal opomine. Zaradi prehitre vožnje, tatvin in pretepanja je imel policijsko kartoteko. Francoski tožilec Francois Molins je povedal, da ni bil na seznamu osumljenih in opazovanih “potencialno nevarnih” simpatizerjev ISIS kot teroristična grožnja. Bouhlel se je samo odzval na izvršitev terorističnega pokola glede na to da je ISIS prevzela odgovornost. Na banki je zaprosil za kredit, vendar so ga zavrnili. Na dan peklenskega pokola ga je na plaži fotografiral prijatelj. Fotografijo je ekskluzivno objavil Daily Mirror.

V Tuniziji so se, v lanskem letu zgodili kar trije teroristični napadi. Zanimivo je, da je Bouhlelova rojstna vas le nekaj kilometrov stran od priljubljenega obmorskega letovišča Sousse, kjer je lansko poletje v juniju revolveraš iz ISIS Seifeddine Rezgui ubil 38 britanskih in 2 francoska turista. Tudi Seifeddine Rezgui prihaja iz vasice Msaken. Le nekaj mesecev prej v aprilu 2015 je bilo v tunizijskem muzeju Bardo 21 ubitih in petdeset ranjenih evropskih turistov. Teroristični napadi so v prestolnici Tunis sprožili nekajdnevne anti-teroristične proteste s sloganom. “Tunizija je svobodna država in nočemo terorizma.” Novembra pa je samomorilski napadalec razstrelil avtobus z dvanajstimi vojaki.  

Njegov oče pravi: “Moj sin je bil slab musliman”

Nice Terorist: Pred masakrom poslal domov 84.000 funtov in se fotografiral na plaži 1

Po očetovih besedah je bil Mohamed Lahouaiej Bouhlel “slab musliman” (foto: Mirrorpix.com Daily Mirror)

Šele v četrtek zvečer, ko je družina slišala, kaj se dogaja v Nici jih je zaskrbelo za Bouhlela. Pošiljali so mu SMS sporočila. Nekajkrat so ga skušali priklicati, vendar je telefon zvonil v prazno. Zadnjič v petek ob dveh zjutraj. “Moj sin je bil duševni bolnik in ni povezan s teroristi. Imel je hude težave zaradi katerih je doživel živčni zlom in od takrat se je zdravil – to je bilo pred desetimi leti. Ja, bil je nasilen, ampak je bil tudi bolan,” vztraja Bouhlelov oče, Mohamad Mondher, ki dodaja, da je še vedno v šoku “Moj sin nima nobene veze z vero. Ni se držal ramadana, pil je alkohol in se drogiral. Ni spoštoval islamskih zapovedi in ni bil dober musliman.

SPS