Za krvavim levičarskim protestom v Berkeleyju stoji globalist George Soros

Foto: EPA

Ameriški mediji poročajo, da je ena izmed najbolj ekstremnih in javno izpostavljenih levičarski ekstremističnih skupin prejela donacijo v višini 50 tisoč ameriških dolarjev od milijarderja socialista Georgea Sorosa. Levičarska skupina “Zavrnimo fašizem”, katere primarni cilj je zatirati svobodo govora in preprečiti javne govore konservativcev in libertarcev, je prejšnji teden na kalifornijski univerzi Berkeley zaradi napovedanega govora urednika konservativnega portala Breitbart Mila Yiannopoulosa organizirala nasilen protest, ki je eskaliral v nasilne izgrede. Posredovati je morala policija, protestniki pa so v policiste metali petarde, uničevali barikade in razbijali okna.

Organizacija Alliance for Global Justice, ki jo financira Sorosova fundacija Tides, je ekstremistični levičarski skupini Refuse Fascism donirala 50 tisoč evrov. Sama “aliansa” je sicer v fiskalnem letu 2016 od Georgea Sorosa prejela kar 2,2 milijona ameriških dolarjev, med donatorji pa so še nekatera druga podjetja, ki jim je očitno v interesu rušenje ameriške demokracije in omejevanje svobode govora.

Združenje ameriških železarjev je prispevalo 5 tisoč ameriških dolarjev, mesto Tucson v zvezni državi Arizona 10 tisoč, sladoledarski velikan Ben&Jerry 20 tisoč, nič pa se ne more primerjati z ironijo ob donaciji skupine Peace Development Fund v višini 5 tisoč ameriških dolarjev, ki se domnevno bori za človekove pravice in podpira organizacije, ki se ukvarjajo s svobodo govora.

Naj spomnimo, levičarska skupina Refuse Fascism je na socialnem omrežju Facebook branila svoj napad na univerzi v Berkeleyju, kjer so brutalno pretepli številne Trumpove podpornike in oboževalce govorca Mila Yiannopoulosa, zaradi česar so naleteli na ogorčenje številnih Facebookovih uporabnikov in naknadno izbrisali svojo objavo. Skupina je sicer svoje dejanje opravičevala kot “nujno”, hkrati pa na svoji uradni spletni strani sledilce pozvala k še več nasilja nad ameriškimi konservativci.

“Sinoči je na tisoče študentov, profesorjev in drugih protestnikov prisostvovalo organiziranemu protestu proti desničarskemu govorcu Milu Yiannopoulosu, fašističnemu operativcu. Bodimo jasni, Milo se ne zavzema za svobodo govora, temveč s svojimi govori širi nacistična prepričanja na ameriški univerzi,” je ekstremistična skupina dan po napadu zapisala na Facebookovi spletni strani.

Ameriški predsednik Donald Trump je na svojem uradnem Twitter profilu protestnike sicer ostro obsodil in okrcal vodstvo univerze v Berkeleyju, da ne dovoli svobode govora. Če nameravajo še naprej izvajati nasilje nad nedolžnimi ljudmi z drugačnimi pogledi, odpadejo zvezna sredstva, jih je opozoril. Predstavniki univerze pa so celo sporočili, da Yiannopoulosa sploh niso povabili, čeprav ga je uradno povabila študentska republikanska skupina. V Berkeleyju vztrajajo, da ne podpirajo njegovih idej, a da so zavezani svobodi govora.

Vseeno so se številni profesorji s kalifornijske univerze pridružili protestu, v katerem so bili razbiti tudi številni avtomobili, pretepeni Milovi pristaši in verbalno napadeni moški in ženske, ki so jih neupravičeno označili za “naciste”. Številni ameriški mediji poročajo, da je policija kljub nasilju aretirala samo enega protestnika, intervenirala pa šele takrat, ko je incident postal zares krvav. Policisti so pretep dolgo samo opazovali, žrtvam so morali pomagati somišljeniki, ki so jo tako skupili tudi sami. “Bilo je patetično videti policiste, ki stojijo tam in ne storijo ničesar. Ne vem, morda jim je kdo naročil, naj ne ukrepajo,” je eden izmed Trumpovih podpornikov povedal za Breibart.

Svoje strinjanje z nasilnimi protestniki so izrazili tudi številni hollywoodski zvezdniki, za katere je znano, da so na vsak način poskušali pomagati demokratki Hillary Clinton na poti v Belo hišo v času ameriške predsedniške tekme. Eden od najglasnejših na Twitterju je bil režiser Judd Apatow, a si je zaradi jeze nekaterih svojih oboževalcev hitro premislil in svoj “tvit” izbrisal.

L. S.

 • pajot

  Tudi Amerika ni več to,kar je bila. Včasih so odstranjevali nezaželene osebe tudi za deset dolarjev. Sorosa bi lahko kdo snel tudi zastonj.

 • Olga

  Svoboda govora je omejena in rezervirana le za levake??!! Kako daljnovidni so bili naši predniki, ki so se že pred drugo svetovno vojno borili proti komunizmu! V Kraljevini so komunizem razglasili za terorizem, kar tudi je! Komunizem je rak!
  Pod Obamovim brezvladjem je z izdatno Sorosovo finančno pomočjo metastaziral, zato bo treba uporabiti radikalno terapijo!
  Trump pogumno naprej! Ljudje si želimo miru in svobode!

 • garfi

  zakaj je levuharski globalni terorist še vedno aktiven

 • Unikatna

  Zakaj se mu ne prepove in zapleni ves denar!

 • Hribouc

  A veste kuga Vam, spoštovani, povem?

  Obama & Clintoni & Nova svetovna vlada BABILON, so poustvarili in povzdignili Sorosa za mešanje megle, slepljenje sveta, prikrivanje svinjskih rabot, ki so jih imeli s Saudsko Arabijo & ISISOM & Turki
  Zato ,Sorosa v otroški gumijast čolniček in ga pustiti na sredi poti iz libije na Sicilijo!
  Svetovna Baraba št. 1.
  Nagrajenec druge Barabe št.1, Kučana Milovana !

  ALI SE VAM KAJ SANJA ALI ŠE NE?

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  To se dobro ve, da ta nasilna dejanja protestnikov podpira in financira zločinec Soros z svojo kompanijo. Res pa je čudno, da za ta svoja grozodejstva ne odgovarja in ga noben ne more zaustaviti.

  • karlina

   To se tudi sama sprašujem.

 • Hribouc

  Še na betonska:

  Ljubljanski rdeči mešetarji Udbokučanistana z Agitpropom 571 so ves čas volitev nabijali po Trumpu, anede?

  In koliko imajo Clintonovi/Obamini demokrati “radi” Slovenijo, kot jo poznajo? 70% je ne marajo!
  Jebentisranje!
  Nasprotno, osovraženi Republikanci pa jo imajo 60% radi!
  —————————————————————————————————————————
  In še recite, da Udbokučanizem ni mega Kupleraj ?
  Belo je črno.
  Črno je belo.
  Pravica je večdelna prasica.
  Poštenje je kurba…itd, itd

  Udbokučanizem je skorumpirani Kupleraj po meri rdečega slovenistanskega človeka.
  Slovenistan je Kučanov antipod čudoviti Sloveniji v rdeči fikciji slovenske prašičje farme!
  Če se bo še kaj čudil, bomo to kričali kmalu pod Prešernom!
  (ne Indijanca, da me kdo ne toži Nusdrorferci)

 • Kat Wilson

  Z drugimi besedami: ogenj je vir toplote

 • Franc Šink

  On ni samo “globalist” on se ima za samooklicanega gospodarja našega Planeta! Odjebi. Soros.

 • centurion

  Za katerimi levičarskimi socialističnimi protesti ni nasilja in zločina
  začenši od krvave oktobrske revolucije v Rusiji 1917 do danes?
  Vzorec znan: nasilje,anarhija,kraja, kri in pokoli.
  Copy-paste.

  • Obloshki

   Tudi takrat financirani

  • Hribouc

   Ni bila samo Oktobrska!

   Bila je italijanska, saj Mussolini je bil izvorni socialist, ki se je izlevil v rdečega fašista-zakuga, misliš, pa so slovenski boljševiški klavci tako plodno sodelovali z italijanskim okupatorjem od 6.4.1941 do 9.9.1943- kurbe rdeče veleizdajalsko kolaborantske?

   Bila je nemška revolucija, Adolf je bil izvorni socialist, ki se je izlevil v čnega fašista-nacista in kako čudno, ob vdoru Hitlerja v kraljevino Jugoslavijo, je bila glavna peta kolona, ki je uničevala jugoslovansko vojsko – komunisti J.B.Tita, ki Hitlerja javno in dejavno podpirajo do njegovega napada na Stalinistično Rusijo junija 1941 ! – Beri zakaj konflikt Angele Vode z njenimi komunajzarji in njena odstranitev!?
   In kdo je kolaboriral z Hitlerjevimi nemci na debelo vsa leta vojne, še posebej pa 1943-44-45 ? Parizani, komunisti !

   Ko ne verjameš beri najnovejšo knjigo Petra Urbanca na osnovi laških in švabskih vojnih arhivov :SKRITA NEPOZNANA ZGODOVINA NOB REVOLUCIJE !?

   Kurbe rdeče morilske.
   Ampak – ko bi kaj produktivnega nastalo! Blaginja, zadovoljno delavstvo, propulziven
   vodstveni ustroj, napredovanje, demokracija, ljudovlada!
   NE in NE!
   Totalna diktatura, strah, total oblast,nasilje, uboj in kraja in nesposobnost, nazadovanje in propad!
   Kurbe rdeče, črne fašistične se znajdejo samo v nesreči ljudstva in v nesreči narodov, družbe.KAOS IN ZLOČIN JE NJIHOVO MRHOVIŠČE!

 • samsara

  George Soros ja, občudovanec in odlikovanec dosmrtnega in kot zaenkrat kaže, nesmrtnega ljubljenega vodje udbofevda.

 • samsara

  “…režiser Judd Apatow”

  Nomen est omen.

 • garfi

  putko je prizadet, ker ga pošteni Američani imenujejo morilec
  rusofili press

 • montyamp

  Za krvavim levičarskim protestom v Sloveniji stojijo , globalist George Soros , halbmadžarski murgelzwergl žvepleni pritlikavec al kurćone , solatar , fajonka , ………………….
  V ospredju pa zamaskirani majmuni .
  https://pbs.twimg.com/media/CcP8quaWIAABHwz.jpg

 • dež

  Berem na twiterju, tule http://www.frc.org/updatearticle/20170131/following-money, da skupaj z US State Department že nekaj časa podpira tudi makedonske komuniste, s ciljem oslabiti mejo proti Grčiji, za čim večji pritok migrantov iz Bližnjega vzhoda.
  Ampak mislim, da počasi jih bo pa dobil po prstih.

  • sodnikisozločinci

   Kaj dela Trump? Eno govori, drugo dela?

   • dež

    Vidim, da si na tesno s časom, ker očitno nisi uspel pogledati na povezavo, ki sem jo prilepil. Sicer bi videl, da se je Sorosevo financiranje makedonskih levičarjev začelo v letu 2012. Takrat je bil Trump še v plenicah, kar se predsednikovanja tiče.
    Dopuščam pa možnost, da je z nevidno roko že takrat usmerjal US State Department.

    • sodnikisozločinci

     Sem pogledal, čudno se mi je zdelo, da bi se to še dogajalo s strani State Departmenta. Poznam se z več Makedonci, večina je za zaprtje mej, Bolgari so pa sploh divji proti islamu in muslimanom. Tam civili odkrito nosijo orožje zunaj, od začetka mi je bilo kar nenavadno.

 • karlina

  A to barabo res nihče ne more ustaviti, res ne morem razumeti, sicer pa, imamo tudi v Sloveniji nekoga njemu podobnega, pa….

 • karlina
 • sodnikisozločinci

  Dragi Trump, ti pišem!

  Ker CIA vse ve in vse prebere, jo lepo naprošam, da ti sporoči mojo željo.

  V Sloveniji imamo skrajno levo vlado Mira Cerarja.
  V Sloveniji imamo skrajno desno opozicijo Janeza Janše.
  Nimamo pa zmerne opozicije.
  Tvoj predhodnik Barry Obambo jo je pomagal ustanoviti v Iraku,
  … v Libiji,
  … v Siriji,

  Lepo prosim, pomagaj mi jo ustanoviti v Sloveniji.
  Tako se bomo rešili vseh skrajnežev, ostal bo samo pis, lav in bok.

 • alojz

  Brezplačno protestirajo le v Romuniji. Pa tudi sodni procesi in likvidacije so tam zelo hitre.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!