fbpx

Za medicinsko sestro, ki je podlegla dezinformacijam glede cepiv, je bil na koncu usoden ravno covid-19

Natalie Rise (Foto: Printscreen YouTube CNN)

Medicinska sestra Natalie Rise iz ameriške zvezne države Idaho je zavrnila cepljenje proti covidu-19. Za to se je odločila kljub temu, da je njena mati zaradi okužbe s covidom pristala v komi. Tudi svojim družinskim članom je svetovala, da naj se ne cepijo, na koncu pa je bil prav covid ta, ki je bil zanjo usoden. 

Natalie Rise je usposobljena medicinska sestra in je opravljala svoj poklic vse dokler ni nekega dne sprejela odločitev, da se bo posvetila skrbi za svoje dvojčke s posebnimi potrebami. Toda njeno usposabljanje in izobraževanje nista pripomogla, da ne bi podlegla teorijam zarote, ki se širijo preko družabnih omrežij, je razkril njen brat.

Cepljenje proti covidu je zavrnila kljub temu, da so v mestu Coeur d’Alene, kjer je živela, beležili povečane številke okuženih s covidom-19. Medtem, ko se je njena mati zaradi težjega poteka bolezni, ki je nastopil po okužbi s covidom-19, pristala v bolnišnici in se borila za življenje, ji to ni preprečilo, da ne bi nagovarjala drugih družinskih članov, naj se ne cepijo.

“Rekla mi je, naj se ne cepim. Mislim, da je podlegla napačnim informacijam, na katere je naletela na družbenih omrežjih, od blogerjev in youtuberjev,” je povedal njen brat Daryl Rise. Njegova sestra je namreč menila, da glede cepiv niso bile opravljene vse potrebne študije, čeprav so bila vsa odobrena cepiva podvržena številnim znanstvenim raziskavam, v katere je bilo vključenih na tisoče ljudi, poroča ameriški CNN.

Po podatkih Ameriškega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi iz Atlante (CDC) je cepljenega 54,7 odstotka celotnega prebivalstva ZDA. V zvezni državi Idaho, kjer je živela Natalie, je bilo cepljenih 40,8 odstotka ljudi.

Brat je bil cepljen dan po smrti sestre
Natalie je bila stara 46 let, ko je podlegla posledicam covida. Umrla je 22. avgusta. Po poročanju CNN-a je predstavljala eno izmed vrste necepljenih pacientov, ki so po okužbi povzročili pravo krizo v bolnišnici v Idahu na račun pomanjkanja zmogljivosti. Njen brat Daryl je po sestrini smrti pustil službo in se posvetil negi dvojčkov, ki jih je Natalie pustila za seboj. Darylova mati še vedno okreva od covida, Daryl pa je prvi odmerek cepiva prejel dan po smrti svoje sestre.

Nina Žoher