Za nemško-bruseljsko “ekohisterijo” bomo plačevali vsi Evropejci

Električno vozilo (Foto: Pixabay)

Poljska evroposlanka Izabela Kloc je opozarja, da bomo za “ekohisterijo” nemških in bruseljskih elit plačali vsi državljani EU. Evroposlanka je komentirala zadnjo odločitev EU – da se do leta 2035 prepove nova vozila z motorji na notranje izgorevanje. 

Evroposlanka Izabela Kloc (Evropski konservativci in reformisti ECR) meni, da bomo za ekohisterijo nemških in bruseljskih elit plačevali vsi državljani EU. S tem je mislila na nedavno odločitev Sveta EU – da se do leta 2035 za 100 odstotkov zreducira emisije CO2 za nove osebne avtomobile in lahka gospodarska vozila. Po njenem odločevalski proces, ki je povezan s prepovedjo prodaje vozil na notranje izgorevanje, jasno kaže na to, da so v EU enakopravne države in tiste, ki so bolj enakopravne, poroča Polska Agencja Prasowa.

Šele jasno zagotovilo, da bo volja Berlina upoštevana (v zvezi s sintetičnimi gorivi), je vodilo do končne potrditve dokumenta. Za preostale članice EU pa takšen rezultat pogajanj ni nikakor zadovoljiv. Znova bomo za ekohisterijo nemških in bruseljskih elit plačevali vsi državljani EU. Po njenem prepričanju se je Evropska komisija izkazala za marketinško orodje za vsiljevanja Evropejcem gospodarskih in političnih vizij najmočnejših držav članic EU. Spomnimo: poročali smo že, da so električna vozila še vedno zelo draga, za njihovo subvencioniranje pa smo slovenski davkoplačevalci od leta 2017 podarili že 47 milijonov evrov!

Otroci, prisiljeni v delo v rudnikih v Kongu (Foto: Youtube)

Prav tako smo že poročali, da je njihova proizvodnja (zlasti baterij) izredno umazana predvsem zaradi kopanja kobalta v Kongu. Obenem gre za izkoriščanje suženjske delovne sile. Evroposlanec Milan Zver: “Zdrav razum že dolgo nima večine v EP. Leva ideologija nas potiska v svet, kjer bo prepovedano normalno voziti, jesti in skrbeti za družino. Bil sem PROTI predlogu, ki ga ne podpira niti stroka, škodoval pa bi nižjim in srednjim slojem ter uničil milijone delovnih mest.” 

Domen Mezeg