fbpx

Zakaj muslimani tako zelo sovražijo kristjane?

Islam postaja najbolj dominantna vera sveta (Foto: iStock)

Pred kratkim je italijanska policija vodila posebno operacijo, v kateri so v Italiji in na Kosovu aretirali džihadiste, katerih tajni načrt je bil atentat na papeža Frančiška. Še več. Ko so si teroristi dopisovali med seboj, so med drugim zapisali, da je sedanji papež sploh zadnji papež.

Zakaj muslimani tako sovražijo kristjane in zakaj sta prav Rim in Vatikan ena izmed njihovih glavnih tarč? Če se boste v teh dneh sprehajali po Rimu, boste praktično na vsakem koraku naleteli na oborožene italijanske vojake, še več pa je seveda tajnih agentov, ki pod različnimi krinkami nadzorujejo vse pomembnejše turistične točke mesta.

Islam je v resnici oblika protestantizma in je bila ustanovljena kot protest proti Cerkvi že nekaj stoletji pred Lutrom, pojasnjuje bloger Theodore Shoebat. Muslimani so skušali napasti Rim že sedemkrat in so s svojimi poskusi začeli že stoletja prej, preden je Luther podprl islamsko turško osvojitev Rima.

Evropejci, ki sovražijo papeža
“Pred leti sem preživel nekaj časa s prijateljem protestantom. V pogovoru z njim je tematika nanesla tudi na križarje. Sam sem jih branil in mu razložil, da so se borili proti islamskim osvajalcem na Bližnjem vzhodu. Prijatelj pa je križarje vehementno obravnaval kot absolutno zlo, kot barbare. Vprašal sem ga: ‘Kaj bi imel rajši – da bi zmagali muslimani ali križarji?’ Odgovoril mi je: ‘Ni važno, oboji so enaki. Popolnoma vseeno mi je, če bi muslimani zavzeli Vatikan, saj so katoliki ravno tako poosebljenje zla,'” je zapisal Shoebat.

In to je pravzaprav situacija, s katero bi se seveda strinjali tudi številni anarhisti in radikalni levičarji po Evropi. Hkrati pa tudi podlaga, da muslimanski skrajneži lahko resno razmišljajo, kako prevzeti in uničiti Rim.  

Mohamed želel zavzeti Rim
Vzroki, zakaj si muslimani tako zelo prizadevajo zavzeti Rim, pa so precej globji. Ko je namreč Mohamed ustanovil svoj kult, je hrepenel po tem, da bi muslimani osvojili dve mesti: Rim in Konstantinopel.

Yusuf al-Qaradawi, najvplivnejši sunitski učenjak danes, je v letu 2002 napovedal, da se bodo muslimani kmalu uprli in napadli Rim, in se je pri tem skliceval na izjave Mohameda samega. Vsi dosedanji muslimanski poskusi, da bi osvojili Rim, so se namreč izjalovili.

Rim le izhodišče
Yunis Al Astal, priljubljeni duhovnik Hamasa in strokovnjak za islamsko pravo, je prepričan, da osvojitev Rima ne bo samo islamski napredek, ampak strateška točka, s katere se bodo muslimanski bojevniki razširili na ostalo Evropo in na koncu še v obe Ameriki.

Rim ni samo še en kraj, ki ga muslimani želijo prevzeti (oni hočejo zavladati celemu svetu), ampak je posebna regija, po kateri je imel pohlep že ustanovitelj samega islama Mohamed. Tega ne gre prezreti.

Mohamed si je želel, da bi muslimani zavladali trem mestom: Jeruzalemu, Rimu in Konstantinoplu, saj so to glavna tri mesta krščanstva. Mnogi zato ne razumejo, da pretekle bitke med katoličani in muslimani niso osamljeni primeri pozabljene zgodovine, ampak deli celotne vojne, ki ni bila nikoli končana in je sprejela le začasno premirje, pojasnjuje Shoebat.

Zakaj takšno sovraštvo proti katoliški Cerkvi?
Mohamed je bil v osnovi pripadnik arianizma, ki zavrača obstoj Svete Trojice in s tem Kristusu ne priznava božje narave. Pri preučevanju islama je torej treba začeti z Arijem in ne z Mohamedom, pojasnjuje Shoebat. Slednji je le povzel Arijevo zanikanje Svete Trojice in z dodajanjem elementov arabskega poganstva ustvaril religijo Antikrista.

Goreča vnema po osvojitvi Rima še vedno utripa v srcih muslimanskega sveta in ISIS je pred kratkim razglasila: Torej, k orožju, k orožju, vojaki islama, v boj, v boj. Pohitite, o, muslimani, v svojo državo. To je vaša država. Sirija ni za Sirce in Irak ni za Iračane. Dežela je za muslimane, vse muslimane. To je moj nasvet. Če se ga boste držali, boste osvojili Rim in osvojili svet, če bo Alah tako želel.

Tarča tudi pravoslavni verniki
Nasilje muslimanskih demonskih hudodelcev ni uperjeno le proti katolikom, ampak tudi proti pravoslavni cerkvi. Muslimanski džihadisti sistematično koljejo pravoslavne in rimokatoliške kristjane v Siriji in Iraku, obglavljajo njihove otroke, posiljujejo njihove matere in linčajo njihove očete. Oskrunili so cerkve, podrli svete križe, krščanske ikone in kipe ter vidno pokazali svojo strastno željo, da uničijo vse kristjane.

Izprijeno sovraštvo do svetega križa, krščanskih ikon, evharistije in oltarjev pa temelji ravno na osnovni ideji, iz katere izhaja islam. Ustanovljen je bil namreč z namenom, da uniči katoliško Cerkev, še pojasnjuje Shoebat.

M. K.