fbpx

Zakonski par na transakcijski račun po nesreči prejel 120 tisoč ameriških dolarjev in se prepustil divjemu nakupovanju!

Foto: Facebook

Zakonski par iz ameriške zvezne države Pensilvanija je bil obtožen tatvine, potem ko se je na nezakonit način šel divje nakupovanje. Brezglavo zapravljanje je paru namreč omogočil bankir, ki je pomotoma nakazal več kot 100 tisoč ameriških dolarjev na njun transakcijski račun.

36-letni Robert Williams in 35-letna Tiffany Williams sta na svoj račun prejela 120 tisoč ameriških dolarjev, ko je uslužbenec banke BB&T 31. maja izvedel napačno denarno transakcijo. Namesto da bi par banko obvestil o napaki, se je raje odpravil na nakupovalni pohod.

Med 3. junijem in 19. junijem je par kupil terenca, avtodom, prikolico za avtomobil in dva štirikolesnika. Denar sta porabila tudi za plačevanje računov, za popravila avtomobilov, za gotovinske nakupe, nekaj denarja pa je šlo tudi prijatelju v stiski. Po poročanju portala Williamsport Sun-Gazette je imel par pred velikim nakazilom le 1.121 ameriških dolarjev.

Foto: Twitter

Banka poskušala večkrat, vsakič neuspešno
Na banki so napako ugotovili 21. junija in sredstva nakazali pravemu prejemniku, investicijskemu podjetju Dimension Covington Investment LLC. Banka je nemudoma kontaktirala Williamsovo in ji sporočila, da morata z možem vrniti celoten znesek. 21. junija so par vnovič poklicali in Tiffany je povedala, da sta z možem porabila veliko večino denarja. Pri tem je izpostavila, da naj bi mož porabil večino denarja in kupil štirikolesnik.

Banka ju je večkrat poskušala kontaktirati, a je bila vsakič neuspešna, poroča britanski Daily Mail. Potem ko ju je pridržala policija, sta le priznala, da sta se dobro zavedala, da denar na računu ni njun, a sta ga vseeno veselo zapravljala, kot da bi bil. Nad obtožbami dvojice je bil šokiran marsikdo, tudi sosedje.

Hana Murn