Zakonski par na transakcijski račun po nesreči prejel 120 tisoč ameriških dolarjev in se prepustil divjemu nakupovanju!

Foto: Facebook

Zakonski par iz ameriške zvezne države Pensilvanija je bil obtožen tatvine, potem ko se je na nezakonit način šel divje nakupovanje. Brezglavo zapravljanje je paru namreč omogočil bankir, ki je pomotoma nakazal več kot 100 tisoč ameriških dolarjev na njun transakcijski račun.

36-letni Robert Williams in 35-letna Tiffany Williams sta na svoj račun prejela 120 tisoč ameriških dolarjev, ko je uslužbenec banke BB&T 31. maja izvedel napačno denarno transakcijo. Namesto da bi par banko obvestil o napaki, se je raje odpravil na nakupovalni pohod.

Med 3. junijem in 19. junijem je par kupil terenca, avtodom, prikolico za avtomobil in dva štirikolesnika. Denar sta porabila tudi za plačevanje računov, za popravila avtomobilov, za gotovinske nakupe, nekaj denarja pa je šlo tudi prijatelju v stiski. Po poročanju portala Williamsport Sun-Gazette je imel par pred velikim nakazilom le 1.121 ameriških dolarjev.

Foto: Twitter

Banka poskušala večkrat, vsakič neuspešno
Na banki so napako ugotovili 21. junija in sredstva nakazali pravemu prejemniku, investicijskemu podjetju Dimension Covington Investment LLC. Banka je nemudoma kontaktirala Williamsovo in ji sporočila, da morata z možem vrniti celoten znesek. 21. junija so par vnovič poklicali in Tiffany je povedala, da sta z možem porabila veliko večino denarja. Pri tem je izpostavila, da naj bi mož porabil večino denarja in kupil štirikolesnik.

Banka ju je večkrat poskušala kontaktirati, a je bila vsakič neuspešna, poroča britanski Daily Mail. Potem ko ju je pridržala policija, sta le priznala, da sta se dobro zavedala, da denar na računu ni njun, a sta ga vseeno veselo zapravljala, kot da bi bil. Nad obtožbami dvojice je bil šokiran marsikdo, tudi sosedje.

Hana Murn

 • Olga101

  Mogoče so isti nakazali 200 MILJONOV dolarjev na račun Stefanije Kučan iz Slovenije, odprt pri mehiški HSBC?

 • Rožle

  Pišuka .. a se to ne vidi takoj .. komu je bil denar “napačno” nakazan ..
  in original prejemnik ga tudi ni pogrešal???
  .. po 1 mesecu so šele ugotovili .. ?? čudno

 • xtc

  Verjetno bosta o napaki razmišljala v aresto na 50 ih letih.

 • joza joza13

  Nekoč – v mojih mladih letih, se je to tudi meni zgodilo, vendar precej nižji znesek – šlo je za višino ene delavske plače v neki fabriki in bankirka se je zatipkala. Zgodilo se je natanko na moj rojstni dan … hehe… super! Hvala banka, sem si rekel in takoj dvignil denarčke s TRR.
  Naslednji dan? Ja, takrat so se pa bankirji šli telefonijade. Hehe, ni, ni – sem jim povedal. Počakajte do naslednjega meseca, ko dobim plačo… spomnim se vzdihljajev na drugi strani tel linije…

  • KAPIBARA

   KAj,, pol si pa drugi mesec ostal brez plače, pa vse vrnil.. ??

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Zakaj se meni ne zgodi, da bi mi kdo po nesreči nakazal milijon €

 • janko

  To znaša sto jurjev evrov. Pa to ni nič, naši komunisti in mafija imajo milijone in milijarde v bančnih oazah, pa ne morejo plačevati kreditov. Še vedno nikomur nič, slovenceljni tudi nič, tiho in pohlevno… isto kot ovca, ko jo koljejo.

 • Anton

  vzorčni primer za inteligentnost

  sarkazem press

 • KAPIBARA

  Nič narobe, ne me razumet, kot da se duvam: Tudi meni so, še v časih, ko se je plača dajala v kešu- kuverti, izračunali in izplačali DVOJNO plačo. Kuverta zelo lepo debela. Ves preplašen, grem v kadrovsko, k pupi, ki sva se rada videla in ji potarnam problem, češ da drugi mesec ne dobim plače, ker bom vračal, me potolaži: Bodi tiho, šlo je skozi, in nikome ništa… Kuj popoldne sem si šel kupit ( nasproti hale Tivoli, pod bloki) usnjeno podloženo šofersko črno jakno,ki se je zapasala s pasom.. katere so bile takrat v modi.. Malenkost manj je bila, kot ta podarjena dodatna plača..

 • Andrej

  Zoki zna to bistveno bolje rešiti, za bistveno večji znesek. Legalno. Po zakonu. Še Šarko pravi, da je tako popolnoma prav.