fbpx

Zapisati “bravo policija” je za Facebook sovražni govor! Uporabnici za 30 dni prepovedali rabo socialnega omrežja!

Zapis "bravo policija" na Facebooku je "sovražni govor" (printscreen: facebook)

Cenzura na Facebooku ni postala zgolj stalnica, temveč se rabi kot orožje za utišanje konservativnih stališč. S celotno platformo družbenega omrežja upravljajo levičarji, ki jim je več do lastne politične agende kot pa do dobre izkušnje njihovih uporabnikov. Zdaj je Facebook prepovedal dostop do socialnega omrežja uporabnici, ki je zapisala zgolj “čestitke policiji”.

Že večkrat smo poročali, kako Facebook rad duši konservativne glasove na spletu. Tudi uredniki Nova24TV so se že večkrat znašli v vlogi tarč onemogočenega dostopa do svojih Facebook profilov, preko katerih so bile deljene novice na tem socialnem omrežju, zgolj zato, ker je novica razjezila levičarje.

Nedavno smo poročali tudi o tem, kako je Facebook onemogočil dostop do profila libertarnemu avtorju znanstvene fantastike Larryju Correi, ker se je s prijatelji zabaval na račun izmišljene države, ki se je pojavljala v enem od alternativno-zgodovinskih del enega od njegovih kolegov.

Zdaj pa je Facebook šel še korak dalje. S Hrvaške namreč prihaja novica, da je Facebook za 30 dni prepovedal dostop do profila uporabnici Mariji Orsic, ki je po pisanju portala Defend Croatia pohvalila delo hrvaške policije pri ščitenju državne meje pred ilegalnimi migranti.

Čestitati policiji za dobro opravljeno delo po Facebookovem mnenju sovražni govor
“Čestitike policiji,” je komentar, ki po trditvah Facebooka, ki so razvidne iz obvestila, ki ga je prejela Orsiceva, krši “pravila” Facebookove skupnosti. “Ta komentar krši naša pravila v zvezi s sovražnim govorom, zato ga nihče drug ne more videti,” so Facebookovi cenzorji sporočili Orsicevi.

Orsiceva je naredila napako, ko je hvalila dobro delo policistov. Facebook je namreč očitno na strani kriminalcev.

Ivan Šokić