Zapisati “bravo policija” je za Facebook sovražni govor! Uporabnici za 30 dni prepovedali rabo socialnega omrežja!

Zapis "bravo policija" na Facebooku je "sovražni govor" (printscreen: facebook)

Cenzura na Facebooku ni postala zgolj stalnica, temveč se rabi kot orožje za utišanje konservativnih stališč. S celotno platformo družbenega omrežja upravljajo levičarji, ki jim je več do lastne politične agende kot pa do dobre izkušnje njihovih uporabnikov. Zdaj je Facebook prepovedal dostop do socialnega omrežja uporabnici, ki je zapisala zgolj “čestitke policiji”.

Že večkrat smo poročali, kako Facebook rad duši konservativne glasove na spletu. Tudi uredniki Nova24TV so se že večkrat znašli v vlogi tarč onemogočenega dostopa do svojih Facebook profilov, preko katerih so bile deljene novice na tem socialnem omrežju, zgolj zato, ker je novica razjezila levičarje.

Nedavno smo poročali tudi o tem, kako je Facebook onemogočil dostop do profila libertarnemu avtorju znanstvene fantastike Larryju Correi, ker se je s prijatelji zabaval na račun izmišljene države, ki se je pojavljala v enem od alternativno-zgodovinskih del enega od njegovih kolegov.

Zdaj pa je Facebook šel še korak dalje. S Hrvaške namreč prihaja novica, da je Facebook za 30 dni prepovedal dostop do profila uporabnici Mariji Orsic, ki je po pisanju portala Defend Croatia pohvalila delo hrvaške policije pri ščitenju državne meje pred ilegalnimi migranti.

Čestitati policiji za dobro opravljeno delo po Facebookovem mnenju sovražni govor
“Čestitike policiji,” je komentar, ki po trditvah Facebooka, ki so razvidne iz obvestila, ki ga je prejela Orsiceva, krši “pravila” Facebookove skupnosti. “Ta komentar krši naša pravila v zvezi s sovražnim govorom, zato ga nihče drug ne more videti,” so Facebookovi cenzorji sporočili Orsicevi.

Orsiceva je naredila napako, ko je hvalila dobro delo policistov. Facebook je namreč očitno na strani kriminalcev.

Ivan Šokić

 • xtc

  Mislim,da je treba Facebok,Twitter ipd velikane po anti turust zakonodaji razbiti,ter zakonsko pod možnostjo zaprtja zadeve,ob nespoštovanju svobode govora-najprej kazen nato zaprtje-cenzurirajo se lahko le zadeve,ki direktno pozivajo ali spodbujajo k nasilju ali grožnje.

 • Marija

  Tudi mene so blokirali,ker sem pohvalila Ruse, ko so branili svoje ženske.To je globalizacija.Vemo tudi kdo je pa novem lastnik večine delnic FB.Od takrat taka cenzura.Lepndan vsem.

 • Artur

  Defektni levajzli -rakasta tvorba na telesu človeštva.

 • Morala

  Če bo že vse sovražni govor – od pohval do kritike, misli itd. bo najboljše, da se socialna omrežja ignorirajo in prepovedo…

  • samotoje

   Ni nujno, bistveno je, v čigavih rokah je katero od omrežij. Ignorirati bi morali omrežja z neustreznimi etičnimi standardi oz. taka, ki se gredo valpte in biriče, ne da bi vedeli, kaj se gredo. Facebook je tak.

 • Andrej

  Kdor ima denar ima oblast in on določa, kaj je sovražni govor. Tako je to v globalizaciji.

 • rdečicvet

  ..če nimaš za koffe – pojdi na facebook..€..$ – adio facebook

 • m_m

  Ko boste toliko pametni, da boste začeli svoje računa zapirat, bo mogoče zavel drug veter. Mogoče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!