Zaskrbljujoči podatki iz evropskega poročila: Prihaja veliko več migrantov, kot je sprva kazalo …

foto: Reuters

Poročilo ISAA (integrirana situacijska ozaveščenost in analiza), ki ga pripravljata Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje, je na podlagi razpoložljivih informacij iz 21 držav članic prikazalo grozljive rezultate, in sicer bistveno povečanje števila migrantov, ki so prišli iz Turčije v Grčijo, pot pa jih vodi tudi v Slovenijo. Poročilo je rezultat le iz dveh tednov, zadnjega v aprilu in prvega v maju. Številke so zagotovo zaskrbljujoče, saj vsakodnevno v Evropo vstopa na tisoče ilegalnih migrantov, od teh pa so jih oblasti v dveh tednih nazaj v Turčijo vrnile le 13. Čeprav vemo, da jih večina ne beži iz vojnih držav, ampak stremijo k boljšemu življenju in širjenju islamske kulture, med njimi pa so tudi islamski skrajneži, ki povzročajo preplah in razdejanje po Evropi.

Ni skrivnost, da se proti Bosni in Hercegovini giblje do 120.000 migrantov, ki vstopajo na Hrvaško in nato nadaljujejo pot do Slovenije. Pritisk migrantov na nekdanji zahodni balkanski poti je okrepljen, na območju med Grčijo in Albanijo je namreč v tem trenutku od 50.000 do 60.000 migrantov, katerih edini cilj je, da pridejo v zahodno Evropo. V Sarajevu že vlada kaos, saj v BiH dnevno vstopi okrog 100 migrantov iz Sirije, Libije, Afganistana, Palestine, Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Turčije, Irana, Tunizije in drugih držav, ti ljudje pa so na poti v Slovenijo.

Statistika v poročilu je pokazala, iz katerih smeri prihajajo migranti. Ti se gibljejo iz afriških držav v Španijo proti Franciji, z različnih strani prihajajo v Italijo in iz Turčije množično v Grčijo, proti Bosni in Hercegovini ter v Slovenijo. V preučevanem obdobju dveh tednov so zabeležili tudi okoli 600 migrantov, ki so pri prehodih izgubili življenje.

Zemljevid prihodov migrantov v Evropo v obdobju od 23. aprila do 6. maja 2018. (Foto: Evropsko poročilo)

Glavni dogodki v obdobju od 23. aprila do 6. maja: 

– 3.662 migrantov je prispelo v EU samo iz Turčije (le v dveh tednih), kar je največja tedenska številka od konca lanskega leta. Skupno število prihodov iz Turčije v EU leta 2018 trenutno znaša 16.556, kar je za približno 127 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

– 1.747 migrantov je prispelo po osrednji mediteranski proti. Skupno število prihodov po tej poti v letu 2018 je trenutno 9.567.

– 1.437 migrantov je v obdobju dveh tednov prispelo po zahodni sredozemski/atlantski poti. Skupno število prihodov v letu 2018 znaša 7. 272, kar je za 29 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2017.

– 20.498 prošenj za mednarodno zaščito je bilo vloženih v zgolj dveh tednih v vseh 27 državah EU.

–  Le 13 migrantov so vrnili iz Grčije v Turčijo v skladu z dogovorom EU-Turčija.

–  V Grčiji je 16.565 migrantov, ki čakajo, da pot nadaljujejo.

Pomanjkljivost, ki so jo med drugim navedli v poročilu, je hitrost operacij vračanja iz Grčije v Turčijo. “To je treba namreč nujno izboljšati, tudi za državljane Sirije. Treba je okrepiti prizadevanja za prepoznavanje migrantov z negativnimi namerami in treba jih je vrniti iz Grčije v Turčijo.”

Spodnja tabela prikazuje prehode ilegalnih migrantov v zahodni Balkanski regiji v obdobju od 9. aprila do 6. maja – zaskrbljujoče je, da je število prihodov iz Hrvaške v Slovenijo največje. Izhodov ne prikazuje, torej so verjetno ti migranti zaprosili za azil, kar ni čudno, če pa jim država nameni skoraj 2 tisoč evrov.

Prihodi ilegalnih migrantov v države zahodnega Balkana v obdobju od 9. aprila do 6. maja 2018.

Slovenija na 13. mestu od 30 držav glede števila prošenj za azil
Še ena tabela z zaskrbljujočimi podatki. Prikazuje namreč število prijav oziroma prošenj za azil. Slovenija se med 30 državami znajde na 13. mestu, pa ne po številu v razmerju do števila prebivalcev, ampak po absolutnem številu prijavljenih za azil. Pred Slovenijo so zgolj večje države, ki imajo 2 milijona prebivalcev (kolikor je nas vseh skupaj) za manjše mesto. Iz tabele je razvidno, da smo v petih mesecih v našo deželo dobili 834 migrantov.

Število prošenj za azil v obdobju od 9. aprila do 6.maja 2018.

A. G.

 • AlojzZ

  “Prihaja veliko več migrantov, kot je sprva kazalo …”

  Neverjetno … le kako je to možno … pa tako lepo smo pred par leti tipčkom, ki so to govorili, pravili nacisti, fašisti … :o

  Spomnimo se enega tipa iz krščanskih logov, po spominu je bil Sebastijan, ki je trdil, da se meja čuva s puško, ki strelja. Zbrisali smo ga iz vseh forumov. Bi ga danes tudi?

 • Frank Novak

  V Venezueli, dezeli moje ljube zene Alexis, imajo obsedeno stanje: zaradi ekonomskega kolapsa so na robu drzavljanske vojne.

  Se je ze kdo vprasal zakaj Leve stranke k nam ne vabijo Slovence iz Venezuele, temvec muslimane iz BV?
  Ocitno sklepajo da bodo muslimani, ki sicer smrtno sovrazijo levicarje, vsaj par let njihovi volilci, Slovenci iz Venezuele pa nikoli.

 • Franjo Trojner

  To brezvladje v času, ko se nakazujejo novi zametki ilegalnega migrantskega vala so lahko pogubni za varnost v Sloveniji. Tokrat bo Avstrija striktno zavračala vse ilegalne migrante, ki bodo hoteli prečkati mejo nazaj v Slovenijo, konec je Cerarjevega prevozništva ilegalnih migrantov do Avstrijskih meja, kar pomeni, da se bodo ilegalni migranti kopičili v mali Sloveniji.
  Ta leva Cerarjeva vlada je z politiko odprtih vrat ogrožala varnost svojih državljanov, ko je bila še na oblasti in jo ogroža tudi sedaj, ko je v odstopu. Cerar je grobar Slovenske države , reda in varnosti doma v Sloveniji, kot tudi po celotni EU. Cerar in vsi odgovorni za stanje na meji morajo zaradi izdaje nacionaknega interesa, kršenje ustave in domače, kot veljavne zakonodaje EU biti postavljeni pred sodišče!
  Vprašajte se koliko ilegalnih migrantov še lahko vstopi v državo:
  – da jih bo naša policija in vojska lahko obvladovala, nadzirala ( preprečevala morebitne teroristične napade) ??
  – da nam ne sesujejo proračuna/financ
  – da nam ne spremenijo našega načina živlenja, kulture, navad in običajev??
  – da ne pride uveljavitve širijata???
  – da ne pride do notranjih nemirov in Bog ne daj do prenosa konflikta, vojne na naša tla??
  Vsi odgovorni v državi naj narodu jasno povedo kaj bi za Slovensko državo in narod pomenilo, če se pri nas v Sloveniji nagnete 5000, 50 000, 100 000, 200 000 in več ilegalnih moških migrantov, ki ne bodo zaradi zaprtih mej morali naprej v Avstrijo mi jih pa ne bomo mogli vračati nazaj na Hrvaško, ker jih ti ne bodo hoteli sprejeti?
  Naj vsi odgovorni v državi z predsednikom države povedo, katera številka ilegalnih migrantov je tista kritična točka, ki bo pomenila vojno stanje v Sloveniji??

  • matjazr7

   Na tem linku si lahko prebereš načrt slovenskih muslimanov iz leta 2010, kdaj bo tista kritična masa, ko lahko prevzamejo oblast (samo 10% prebivalstva je menda dovolj, malce večja migracija, pa jih bo toliko). Članek je resničen, saj sem ga 4, 5 let nazaj bral na njihovi strani, ki pa je sedaj za nas “nevernike” zaklenjena. Upam, da jo vsaj SOVA spremlja, čeprav dvomim, saj štrajkajo. Je pa nekdo na srečo članek skopiral na svojo stran, tako da si lahko še vedno preberemo. Je bila zelo “zanimiva” stran, saj je bilo veliko nasvetov o tem, kako se muslimani ne smejo prilagoditi v novo okolje, tudi z idejami kako obvladovati svoje ženske, da ne zapadejo v zahodno kulturo. In to so pisali v Sloveniji živeči muslimani, ki so menda zmerni, še pred letom 2010 …

   http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji

 • RATATA

  Ozadij kolikor hočeš!
  Nekateri jih razkrivajo, večina ignorira, … vse vmes je fejk njuz.
  Tole je pomembna zadeva … objavljena na https://www.portalplus.si/1588/brrrexit/

  ##…. že sámo vzpostavljanje Unije po vojni v lastnem interesu zamislili Američani.
  Protagoniste sta na skrivaj že od leta 1948 dalje financirala CIA in American Committee for a United Europe (ACUE). To je že leta 2000 v odprtih arhivih v Washingtonu odkril Joshua Paul, raziskovalec Univerze Georgtown, objavil pa Ambrose Evans-Pritchard v časopisu Daily Telegraph (vir). Protagonista Roberta Schumana, leaderja proevropskega gibanja in Henrija Spaaka, takratnega predsednika belgijske vlade, so Američani po poročanju Paula in Pritcharda obravnavali kot “hired hands”, tj. poniževalno kot svoja plačanca.
  Denar za to korupcijo je prihajal od Fordove in Rockefellerjeve fondacije ter od ostalih poslovnih skupin v navezi z ameriškimi interesi v Evropi in sploh z ameriško administracijo.

  Alex Christoforou v članku, ki se naslanja (follow-up) na Pritcharda, navaja, da so vodilni v EU eksponenti ameriške CIA-e in sploh ameriških interesov (vir).
  To so Mario Draghi, neizvoljeni predsednik Evropske Centralne Banke in bivši uslužbenec zloglasnega Goldman Sachsa; Jean-Claude Juncker, neizvoljeni predsednik Evropske komisije; Martin Schulz, neizvoljeni predsednik Evropskega parlamenta; Jeroen Dijsselbloem, neizvoljeni komisar in predsednik Evroskupine ter Donald Tusk, neizvoljeni predsednik Evropskega sveta. Ne gre nujno za to, da so ti ljudje podkupljeni. Čisto lahko so to t.i. krti (“moles”, vir), ali pa ima NSA o njih informacije, ki bi jih v javnosti onemogočile. Nekateri sploh pravijo, da je takšna obremenjenost pogoj, da nekoga spustijo v vrh politične hierarhije (vir).To je ameriška taktika pri vplivanju tudi na sicer demokratične izvoljene evropske voditelje.

  V istem interesu ameriške finančne “elite” naj bi bila tudi masovna imigracija tujcev v nacionalne države. Te bi tako izgubile svojo poprej izrazito nacionalno identiteto – francosko, nemško, angleško itd., a na koncu tudi slovensko – s tem pa zmožnost upreti se ameriškim pritiskom za opustitev državne suverenosti. Ta prej ko slej temelji na narodovem zavedanju o samem sebi. Če je (bivši) narod preplavljen s tujci, od tega samozavedanja ne ostane dosti. Obenem je bil to razlog za ameriški (in posledično angleški) pritisk, da se Turčijo pripusti v EU. Kot pravi Pepe Escobar (vir) je bila Velika Britanija zaradi svojega “special relationship” (posebnih odnosov, op. uredn.) z ZDA v Evropi ameriški trojanski konj.##
  (vire najdeš v izvornem viru)

  • Clemen J.

   EU je bilo edino dobro, ker pred 2 sv vojno je nemčija bila vojni s francijo, podpirala pa jo je rusija, in vse se je šlo zaradi trga jekla. Po tistem ni bilo več vojn v EU, kar je bila prej stalnica. Še kaj napiši o KGB-ju, Vzhodnem berlinu in podobno, samo dvomim, ker po tem bo CIA izpadla angelček.

 • RATATA

  Tudi na RaSlo1 so poročali o ilegalnih prestopih.
  http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/statistika/

  Preko konca tedna več kot 100!!
  Večina odjih je zaprosila za zaščito RS.

  Toliko jih je zaprosilo za zaščito v Sloveniji:
  Od jan – konca aprila 2018
  731moških
  in 67 žensk
  skupaj 798

  v letu 2017:
  1338 moških
  in 138 žensk
  skupaj 1476

  v letu 2016
  1085 moških
  in 223 žensk
  skupaj 1308

  v letu 2015
  231 moških
  in 46 žensk
  skupaj 277

  • Štalmajster

   Kako je pa tu z …… “kvotami” ?
   Mislim, da bežijo pred zatiranjem ………. njihovih žensk.

   • RATATA

    Pri teh so čudne tudi starostne kvote med moškimi samimi.

 • VERRZIFIKATOR

  Agencija Bluz

  TO LE PROPAGANDA JE SOVRAŽNA

  Šestdeset migrantov da dobimo,
  to le propaganda je sovražna,
  je novica od začetka lažna,
  takim se lažem zato uprimo.

  Kdo grdo število podcenjuje,
  kdo iz nas se zopet norca dela?
  Šestdeset je čista laž debela,
  propaganda stalno natolcuje.

  Tu le tisočinka je resnice,
  šestdeset je kakor kaplja v morje,
  bo v resnici polno jih obzorje
  in ponoči bodo kot kresnice.

  Šestdeset je tisoč še premalo,
  toliko se v Kolpi jih okopa,
  toliko po suhih stezah stopa,
  vsem se namestitev brž bo dalo.

  Šestdeset turistov da dobimo,
  to le propaganda je sovražna,
  sicer pa številka sploh ni važna,
  čistega le vina si nalijmo.

 • Krtača 20

  Bolj boste podpiral nato bombno politiko več jih bo. Sam vam desnim to razlagat….

  • WatsonForus

   dej mal poglej iz kje so modeli , pol pa piš bedarije.

   • Zgornji

    Nemore, ker je Prezlobna, in Prezabita , … aja, no, Krtačon / Krtačko je Prezloben oziroma Prezabit . Če ni že kar “ono” :-/

    • Peter

     Krtača je vodilni humorist levih provokatorjev, skrbi za zabavo. Včasih tudi na malo čudne načine, no.

     • Zgornji

      JA, NERESNEŽI POKVARJENI … POZNAM JIH , BEDNIKE NERESNE ZLOBNE !!! ! !!!

  • Clemen J.

   Kdaj je NATO napadel IRAN?!? Somalijo?!? Mali?!? Sudan?!?Nigerijo?!?Palestino?!?

  • bubamara

   Malce si zgrešu podatke od kje prihajajo turisti.

  • FUCK COMMUNISM

   Ej bebo, kdo od desnakov pa mislis, da podpira NATO bombno politiko!?!? A to tezo si si spet iz riti potegnil??

  • FUCK COMMUNISM

   Ej, dej nam povej, kok prijav si danes ze oddal?! Preklet ovaduh pritlehen!

 • Clemen J.

  NA meje kot Izraelci, edino to nas reši pred okupacijo islama!

 • bubamara

  Belokranjci pamet v roke. 1000€ po osebi pa lepo do Trbiža kombi nafilat. Če ne boste vi, vam bodo močvirniki prevzeli posel.

 • marker

  Frau Merkel naj jih gre iskat z avtobusi. Saj jih je ona povabila.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! KAR TA ČAROVNICA NAJ JIH VZAME !!! ! !!! OBOJE SKUPAJ PA NAJ SATAN VZAME , IN BO ZADEVA ZAKLJUČENA . ZAENKRAT . VSAJ ZAENKRAT.

   • FUCK COMMUNISM

    Tut ce to govedo naselijo v Nemciji, jih bomo Slovenci se vedno placevali skozi EU davke… Ne smejo bit v Evropi!!!

    • Zgornji

     Mislim da si žalil govedo zdaj, … ker to so preveč lepa imena za te HINAVSKE SATANSKE MOHAMEDANSKE HUDIČEVSKE PRIKRITE PEKLENSKE ZLOBNE HIJENSKE ZVERI V ČLOVEŠKI PODOBI !!! ! !!!

     • FUCK COMMUNISM

      Imas prav

     • DJURO SUMAR

      Kakršni koli že so, so jim to vcepili v glavo njihovi verski vodje, poslani od samega Boga.
      Največji problem človeštva so verske organizacije!!!

     • Zgornji

      Spet si Zabluzil z takimi pavšalnimi brezbrižnimi površnimi pokvarjenimi obsodbami !!! ! !!! Namreč, še vedno Ne ločiš Prave Religije od Zlorabljalcev religije , ker Žal nisi dovolj Duhoven !!! ! !!!

    • DJURO SUMAR

     Ti boš odločal, kdo lahko živi v Evropi. Bravo, saj si skoraj Bog.

 • wert

  Ali so to ljudje iz Sirije ?
  Če niso iz Sirije, so ekonomski migranti, ki “hočejo delat” zato naj primejo za delo in naj si služijo sami za svoj kruh in preživetje svoje družine.
  Od Sorosa so pokasirali in se odpravili na pot, zdaj bodo pa še Evropejce izkoriščali.

  RETUR vsi T A K O J !!

  • Zgornji

   MENDA SO TO OD VSEPOVSOD SAMO VEČINOMA SAMA GOLAZEN – IZPUŠČENA IZ ZAPOROV, KER SO JIH ZRAVEN POMEŠALI, MED OSTALE MANJ ZLOBNE MIGRANTIČE !!! ! !!!

   • DJURO SUMAR

    Si pa dobro obveščen ali pa imaš le bujno fantazijo.

    • Zgornji

     Ne, ker se kar sam obveščam iz Pravih medijev, ne pa nekih fake medijev !!! ! !!!

 • Zgornji

  ČE JIH K MEN PRPELJEJO, BOM POSLAL KAR BRATRANCA NADNJE , IN JIH BO BREZ SVINCA UŠTIMAL – ENEGA PO ENEGA , KER LAČEN JE ŽE SPET, KER NIMA DENARJA, KER MU ZAVLAČUJEJO Z TA NOVO SLUŽBO, KER GA NOČEJO TAKOJ SPREJETI !!! ! !!!
  SE BO VSAJ NAJEDEL , PO DOLGEM ČASU.
  NEBO SICER VESEL, KER VE DA TO NI PRAV, A ŽAL DRUGE REŠITVE NE VIDI , KER JAZ GA PA TUDI NEMOREM VEČ ZAKLADATI, KER SEM NA BOLNIŠKI , KER SEM IMEL NESREČO V SOBOTO IN MI SLABO KAŽE.
  ŽAL.

  • DJURO SUMAR

   Si premalo molil ali pa Bog ni zadovoljen s tvojim sovražnim delovanjem do drugače mislečih.
   Upam, da se boš kmalu pozdravil.

 • Antonius

  Evropsko poročilo nam dopoveduje, da vlade evropskih držav niso naredile popolnoma nič, da bi šerijatarskim teroristom onemogočile nezakoniti vstop prek šengenskih meja v Evropo. Izjema so vrli Višegrajci, ki so storili vse, da so zavarovali svoje meje.
  Zanimivo je, da je Merklova, avtorica vsiljenega šerijatarskega sranja v Evropi, popolnoma poniknila. Zagotovo jo koalicijski partnerji zelo trdo držijo na vajetih z grožnjo, ji bo razpadla vlada, če bo še naprej zagovarjala in vabila šerijatarje.
  Kaj pomeni neodgovorno voliti Kučanove ksihte, nam kažejo podatki evropskega poročila. Cerarjeva vlada s šerijatarji zelo uspešno smeti po celi Sloveniji.
  Volite SDS, komur ni do Slovenije vseeno.

 • Lisjak

  Zdaj še malo počakajmo,da Italijani dobijo desno vlado in bomo spet presenečeni,ko bodo k nam vdrle horde Afričanov.

  • FUCK COMMUNISM

   Slovenska rdecuharska levuharija je prevec zabita, da bi bila kaj takega zmozna predvidevat. Ce pa ze, jim je ideja o hordah podivjanih kozjejebcev simpaticna in zazeljena. Ampak izdajalci smo pa desnaki, levuharji ne…

 • Štalmajster

  A jim še zmeraj ta isti “pomagajo” ?
  https://youtu.be/f5p2zt0ne_4?t=23

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharji pokvarjeni, a se kej veselite prihoda te kozjejebske svojati?!?!? Pizda vam materina izdajalska!!!

  • Caetano

   Resnično ne najdeš človeka na zahodu, ki bi bil tako zaslepljen glede nevarnosti islamizacije, kot so levičarji.

   • FUCK COMMUNISM

    Babe jim bodo zavil v rjuhe, pedre zmetali s stolpnic, ti kreteni se jih pa veselijo, kot da prihaja dedek mraz… Go figure!

 • Caetano

  Zahodno Evropo vežejo dogovori še iz 70. let sklenjeni po naftni krizi, da bodo pustili enosmerno imigracijo in priznali t.i kulturne pravice migrantom. Poleg tega so se tudi zavezali, da ne priznajo Jeruzalema za prestolnico Izraela, kot so zdaj pod Trumpom pogumno naredili Američani. Zdaj bodo islamisti še bolj pospešili islamizacijo Evrope, Evropa pa bo s svojo vodilo elito korumpirano s filoislamizmom še bolj odprta za njihovo jihadistično strategijo.

  Mi se ne smemo pustiti ujeti v ta voz!

 • Artur

  Ma kakšen azil banda narodno izdajalska hudičeva levajzlska , na levo krug še prej pa krepko porcijo po njihovi grbi in po tintarah pa še par krepkih brc za slovo .

  • FUCK COMMUNISM

   Kaj pa kaksna svincena dieta!? Jaz bi to vkljucil v popotnico!

   • Artur

    Takšna postrežba bi bila učinkovito sporočilo ostali zapečeni gamadi še boljše bi bilo, če bi takšen dietni tretman dobili kar na hrvaški strani na daljavo s strani naših “kelnerjev” to svinjarijo naj potem kar Hrvati pucajo.

 • Caetano

  Sedaj smo pred volitvami. Pometimo z našimi filoislamisti od Erjavca, Brgleza, Meseca ipd. in volimo SDS, ki nas bo s svojo vlado postavila ob bok Orbanove Madžarske in drugih Višegrajcev, ki se upirajo norosti Merklove, Schulza, Makarona in podobnih.

 • xtc

  Vojna se bliža z velikimi koraki,čas je da Evropejci zbrcajo levake in multikultarje na družbeni rob sicer bodo ti bedaki zakuhali vojno,kot so pomagali njihvem bratu po socializmu Adolfu drtugo.

  • FUCK COMMUNISM

   Obe svetovni vojni so zidi zakuhal… pa tut tretjo bodo.

 • domovina mili dom

  Komunisti se ne zavedajo, da so musliji enako poškodovani v glavah kot oni. Ko bodo prevzeli oblast, se zavedajte komunisteki, da vas bodo obrezali, če ne boste ubogali pa odrezali.

 • Bandolero

  Sej nimam nič proti Židom ali pa Izraelu sam a ne bi blo pol fer če so oni dobil nazaj pol Palestine potem ko je bila že 1300 let večinoma arabska da bi mi dobil vsaj pol Koroške?

  • Caetano

   Ni primerljivo, ker Judje niso imeli svoje države, Slovenci pa jo imamo. Poleg tega so bili Judje povsod preganjani ali vsaj diskriminirani z izjemo ZDA. Tudi pod šeriatom seveda! Antisemitizem je kulminiral v nacističnem holokavstu. Tako, da je bilo veliko razlogov zakaj dati Judom pravico države v njihovi stari domovini. Poleg tega je treba imeti še v mislih, da so Palestino muslimani zavojevali z jihadom na začetku svojega globalnega osvajalnega pohoda.

  • antimur

   Ko je bil današnji Izrael arabski, je bila tam puščava, Palestinci jo niso uporabljali, zdaj, ko so jo Izraelci uredili iz puščave v oazo, bi jo pa lena arabska drhal imela. Enak vzorec kot pri vdiranju te drhali v Evropo, kjer so naši predniki s svojim delom omogočili človeku dostojno življenje, bi ta drhal , brez dela in osnovnih človeških manir, saj so v glavnem muslimani in te edino podpirajo levaki, vse to breskompromisno olastninila, hkrati pa maltretirala vse evropejce. Nekatere države se pred temi nasilnimi vsiljivci branijo, Slovenija, ki ima za premierja odstopljenega kučanističnega bedaka Cerarja z njegovo kretensko in antislovensko vlado, bi jim pa za nasilno okupacijo še plačevala.

 • FUCK COMMUNISM

  Zapomnite si tole: krvi bo do kolen!

 • OK glede tistih ilegalcev, ki jih ujamejo, je manj problematično, ker so kolikor toliko pod nadzorom in evidentirani. Kaj pa se zgodi s temi, ki jih ne ujamejo na meji? Kam gredo ti ljudje? Zelo verjetno se poskušajo namenoma ilegalno prebijati čez Slovenijo in iščejo zatočišča tam, kjer se lahko skrijejo. Eno takšnih skrivališč je bivša tovarna Rog, kjer imajo idealno lokacijo.
  Še drugo vprašanje pa je, kdo so ti ljudje. Navadni migranti se rade volje pokažejo policiji, da jih oskrbi, nastani v azilnem centru in dobijo azilni status. Kaj pa ti drugi – ilegalci na kvadrat? Ti pa namenoma nočejo, da jih najde policija, ker hočejo ostati v ilegali. Verjetno imajo zelo tehtne razloge za to. Z veliko verjetnostjo domnevam, da so to razni kriminalci, ISIS vojščaki in podobni, torej nekaj najhujšega kar obstaja. O njih pa ne vemo nič. Ne kje so, ne koliko jih je, ne ničesar. Koliko jih bo ostalo v Sloveniji in kdaj bodo začeli z akcijami??

  • baubau

   drži,največji problem so največkrat tisti,ki jih nihče ni zaznal in preštel…

  • Razocarana

   Tudi tisti ki se jih ujame in se jim na stroške davkoplačevalcev nudi zastonj vožnja v Ljubljano in natanitve v azilnih domovih, ki ga lahko zapustijo kadarkoli. Kar se tudi dogaja. Če pogledaš vladno statistiko o azilu, več kot polovici se jim postopek za azil ustavi, kar pomeni da so izginili.

 • šmentanamuha

  Še en dokaz več, da ima Orban prav.

  • DJURO SUMAR

   In še en dokaz več, da si ti bedak.

 • Dostmamrecesije

  Mediteran želim ti BEGUNSKI DOBER TEK.

  Tisti, ki bodi šli Turčijo je pa drugo.

 • Joža

  Vojno stanje. Ukrepati temu primerno. Drugače bo kasneje zelo hudo.

  • DJURO SUMAR

   Očitno ne veš kaj je vojno stanje.

 • Joža

  Sveže novice o prehodih pri nas, ki jih drugi mediji ignorirajo:
  http://moja-dolenjska.si/rubrika/bela-krajina/

 • garfi

  vsi volimo SDS-ZD 3. junija
  zelo enostavno

  • DJURO SUMAR

   Kdo je dal takšen befel?

   • garfi

    tudi ti

 • Artur

  Vsak dan po 16,20,ali 25 komadov te zapečene parazitske drhali … 365 krat 20 povprečno na dan je 7300 na leto !!!! Ljudje božji ali veste kaj to pomeni kaj šele čez nekaj let ? Komunjarske narodno izdajalske barabe planirajo našo državo ekonomsko in socialno….. pravzaprav v vseh ozirih totalno zatret , 25 Maja se bodo pa še norca delali z nas s svojo komunjarsko ikonografijo ……. Mater a bo kdaj že narodu počil film ali ne , da to narodno izdajalsko gamad enkrat razf.ka do amena .

 • SmashFascism

  Če vsi ostanejo v LJ jih ni preveč
  Župan bo že poskrbel zanje, vlada pa plačala

  • FUCK COMMUNISM

   S tem, da bodo vsa placila sla izkljucno iz nasih zepov… Ali: najlazje je s tujim kurcem po koprivah opletat.

   • Ste

    Ne vem kaj je z naso vlado! Je sploh normalna? Se sploh zaveda propada slovenstva? Narod bi se verjetno znal zascititi sam pa bi ga izdajalska sodrga levicarska napadla s policijo. Svojo drzavo je treba zavarovati. Samo Slovenijo imamo. Na mladih svet stoji. Invalid62.

 • Antonius

  Samo še en pravi ‘useful idiot’ se dokopa do pravega položaja in meje se bodo odprle… V roku leta, dveh bo naša Slovenija na kolenih. Grozljivka.

 • Marijan Tončić

  Migranti da, če prihajajo iz vojnih območij in njihova starost ne presega 12 let, ženske do 16 in odrasli na 65 let. Vmes nemogoče. Države iz katerih prihajajo pa so ihodišče za oceno, če so iz nevojnih področij je sedaj na žalost trenutek, ko jih je treba tako rapatrijirati.

 • Adolf Hitler

  Kar nai ampak odhaja!!

 • šmentanamuha

  Jaz pa vem, kako se lahko znebimo nesnage. Vsakemu lopato v roke, ko pride, pa bo hitro poiskal pot nazaj ali pa naprej, kjer bo lahko brezdelno lenuharil.

 • koza

  ni podatkov koliko jih pride iz Bolgarije v Srbijo, koliko iz Makedonije proti BiH, iz Srbije na Hrvaško, samo koliko jih je iz Hrvaške v Slovenijo, čudna tale EU agencije oz. statistike, torej so prispeli na Hrvaško s padalom, letalom, a BiH prosi EU za pomoč, ki ni v EU

 • Slo hunter

  Dol z wilkomerji in migrantoljubci! Dol z alahovsko podganarsko golaznijo! Počasi boste prišli k sebi in se začeli oboroževati, verjemite v sili pride vse prav, da odvrnete od sebe mohamedanarsko golazen, kajti prihajala vam bo v spalnice v domove, čez ograje in vsiljevala gnilega alaha, posiljevala ljubljene in rezala vratove! Za posiljevalce je vrv, za ostalo metek, ampak tudi tega niso vredni!

 • Jožef

  Kar koli pišete v svojih komentarhih,vedite, vse te množice prihajajočih – vdirajočih so (za izjemo starih žensk in dojenčkov) potecialni vojščaki Alaha ali drugače, mohmedova armija. To je edina vojska na svetu, ki se ne boji smrti, oziroma je njihova smrt le spolna želja po neštetih nedolžnih dekletih, ki jih čakajo v raju.
  Islamistu je končni in edini cilj živjenja končati v raju in natepavati device.

  • DJURO SUMAR

   Ni čisto tako kot praviš, ampak vseeno, kakor koli že, za to njihovo miselnost niso krivi ti muslimanski verniki, temveč tisti, ki jim perejo možgane in jim vcepljajo takšno miselnost.
   Problem muslimanskih držav je prav v tem, da ni prišlo do sekularizma, tako, kot je prišlo na zahodu. Če bi na vzhodu cerkev ločili od države, bi bilo stanje zanesljivo podobno stanju na zahodu. Tudi katoliška cerkev se ni prostovoljno odrekla vladanju, temveč so jo v to prisilile napredne levičarske sile, kakršnih pa na vzhodu na žalost ni bilo. Ampak tudi do tega bo v prihodnosti prišlo. Ko bo svetovno prebivalstvo ozaveščeno, bo prevladal ateizem in človeštvu bo zavladal mir in človekove pravice za vse prebivalce.

   • montyamp

    Kdo pa je kriv za tvojo neuravnovešenost ???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!