Zdaj še Rdeči križ opozarja: Migranti so nevarni, nasprotujemo migrantskim centrom v centrih mest ali njihovi bližini, vrnite jih, od koder so prišli!

Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV)

Medtem ko slovenski Rdeči križ bolj skrbi za ilegalne migrante kot za Slovence, je Rdeči križ v Veliki Kladuši rekel “bobu bob”: ilegalne migrante je treba izgnati nazaj v njihove države!

Radio Velika Kladuša poroča, da je Rdeči križ (RK) Velike Kladuše v sporočilu za javnost podprl nedavne občinske sklepe, a opozarja, da migranti vsak dan povzročajo nemire in da so meščani zaradi tega ogroženi.

RK zato predlaga: zaprtje meje s Srbijo in Črno Goro; ugotoviti identiteto prav vsakega ilegalnega migranta in jim vzeti biometrične podatke; po identifikaciji jih izgnati nazaj v njihove države; za resnične begunce poskrbeti; RK nasprotuje postavitvi novega šotorskega naselja v Polju.

Nedavno je visok uslužbenec ministrstva za notranje zadeve BiH izjavil, da so v državi bolj ali manj mladi moški, ki niso upravičeni do azila. Več kot 90 odstotkov naj bi jih bilo ekonomskih migrantov.