Žena grajala muslimana, ker je prodajal svinjino, nato pa je potegnil nož …

Foto: epa

Pa naj še kdo reče, da ni korelacije med nezakonitimi migranti in porastom oblik nasilja, ki ga v Evropi še pred leti nismo bili vajeni. Iz Belgije namreč poročajo, da je musliman Mokhtar Ammari priznal nedavni umor svoje žene, potem ko ga je ta le oštela zaradi prodaje svinjskega mesa. 

Do umora je prišlo ponoči med 10. in 11. februarjem, konkretneje po sporu med Ammarijem in njegovo 48-letno ženo Fatimo Khayer, poroča Sud Info.

Neuspešno poskušal storiti samomor
Moški je zatrdil, da ga je žena pričela grajati, ker v svoji trgovini prodaja izdelke iz svinjskega mesa. Konflikt pa je kmalu eskaliral do te mere, da je izvlekel nož, ki ga je nosil s sabo, in jo zabodel do smrti. Po umoru matere svojih otrok je Ammari poskušal storiti samomor s pitjem jedke kisline.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Po besedah Ammarijevega odvetnika Pascala Rodeynsa naj bi žena njegovega klienta v preteklosti večkrat zaporedoma oštevala, njun odnos pa se je še posebej poslabšal, potem ko ga je obtožila, da ni dober musliman, na koncu pa je to tudi vodilo v njen umor. Ob tem je po navedbah Breitbarta dodal, da so prav ponavljajoče žalitve na koncu pripeljale do točke, ko njegova stranka ni več zmogla.

Vsekakor ne gre za osamljeni primer, od vrhunca migrantske krize leta 2015 je namreč pričelo naraščati število umorov, v katerih musliman ubije ženo ali enega izmed svojih sorodnikov. Tako imenovano nasilje iz časti predstavlja gromozanski problem med migrantskimi družinami v številnih evropskih državah, na primer v sosednji Avstriji, kjer je mlad musliman umoril svojo komaj 14-letno sestro, ker se je ta zapletla v spor s straši.

H. M.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Če se koljejo med sabo, prosim, naj se kar!

 • m_m

  Če se med seboj … who gives a shit?

 • Steiermark

  No, odličen prikaz spoštovanja do ženske, ki si ga dovoli celo grajati v skladu z njihovim alahom.

 • Antonius

  Prašiče je lažje razumeti kot muslimane.

 • Andrej

  Zdaj pa tam vlada panika med muslimani. Kdo vse je pri njem kupoval svinjino? Izvedelo se pa ne bo, ker je kazen za izdajo nož med rebra. Tako to gre v šeriatu.

 • McBobo

  Želimo si še več muslimanske časti.

 • Tone

  Slovenci imamo bogato tradicijo ubojev med zakonci in bližnjimi sorodniki. Tu je nov razlog, zakaj ubiti ženo. Pa naj še kdo reče, da migranti ne obogatijo okolje, v katerega pridejo. Morda ne bo dolgo, ko bo pri nas mesar ubil ženo veganko, ki mu bo težila, zakaj prodaja meso.

  • xtc

   Torejosebne izkušnje kolikor razumem.
   Hja me ne preseneča,po tvojih postih.

   • Tone

    A reeees? Če včasih zamorim kakega opranoglavca, misliš, da sem kar morilec? Če me tako sovražiš, kot kaže, pomeni, da sem imel prav.

 • skorpijon93

  nagnat muslimane ven !

 • xtc

  Hm?
  Dvomim ,da je bila vzrok umora ravno svinjina.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!