fbpx

Ženska, ki se je pridružila Islamski državi, zdaj prosi Merklovo, naj jo sprejme nazaj

Foto: YouTube

Džihadistična nevesta, ki je zapustila svojega moža in tri otroke zato, da se je pridružila teroristični skupini Islamska država, zdaj Angelo Merkel prosi, naj ji dovoli, da se vrne v Nemčijo. 

Nadja Ramadan, ki se je leta 2014 napotila v Sirijo in začela z oblikovanjem nove družine, se zdaj želi vrniti nazaj. V video posnetku z dojenčkom, ki ji spi v naročju, Merklovo nagovarja, da je storila napako. “Prosim, potrebujem vašo pomoč, prosim, pomagajte mi. Z otrokoma se želim vrniti nazaj v Nemčijo,” je povedala in dodala, da si želi, da bi njeni otroci normalno odraščali in obiskovali vrtec in šolo.

Življenje pod taktirko Islamske države ji je predstavljal najboljši del življenja
Po prihodu v Sirijo je 31-letna Ramadanova pristala v mestu Raka, prestolnici Islamske države, in se nato nemudoma poročila z džihadističnim borcem iz Hamburga, s katerim je imela tri otroke. Povedala je, da je želela živeti v miru v islamskem svetu, služiti Bogu in vzgajati otroke. Po besedah Ramadanove naj ne bi ubila nikogar, ker se boji orožja, svoj prosti čas pa naj bi porabljala za kuhanje, branje korana in gledanje filmov. “Čas, preživet pod vladavino Islamske države, mi je predstavljal najboljši del mojega življenja.” Kljub temu, da trdi, da ni nevarna, pa dodaja, da je za propad kalifata krivo, da ta naj ne bi bil dovolj načelen.

Foto: YouTube

Politični znanstvenik Heiner Vogel je izpostavil, da kljub temu, da za ženske, ki gredo v kalifat, večinoma velja, da so naivne, pa se je pri tem treba zavedati, da je to le polovična resnica, saj številne kalkulirajo z namenom preživetja. “Številne ženske aktivno sodelujejo pri propagandi Islamske države in rekrutiranju privržencev. Te nikakor ne predstavljajo neškodljivih žena in mater, saj je večina vedela, kaj počne v Siriji.” 
N. Ž.