Ženski, ki je zavrgla islam in sprejela krščanstvo, grozili, da jo bodo zaklali

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Islamizacija in radikalizacija mladih brez spremstva je vse pogostejši pojav v švedskih azilnih centrih, je za krščansko revijo Världen Idag dejal arabski pastor Merzek Botros. Razkril je, da v številnih arabskih centrih plapolajo zastave Islamske države in da se predvaja njihova glasba, vendar pa oblasti ignorirajo vsa opozorila. 

Med vsemi občinami je le občina Hörby prekinila pogodbo z azilnim centrom za mladoletne osebe brez spremstva odraslih, saj so se zavedli, da v tem azilnem centru poteka radikalizacija nastanjenih migrantov. Nad dogajanjem v azilnem centru ni presenečen Merzek Botros, saj je kot arabski svetovalec, ki redno obiskuje azilne centre na Švedskem, na lastne oči videl številne opozorilne znake za čisti islamizem. Poleg pričevanj prebivalcev, da so videli zastave Islamske države, se znotraj azilnih centrov predvaja tudi glasba, ki jo je producirala ta teroristična skupina. Drug problem pa so stalne grožnje in nadlegovanje prosilcev za azil, ki so se identificirali kot kristjani, in tistih, ki želijo zapustiti islamsko vero.

Ženski, ki je zavrgla islam in sprejela krščanstvo, grozili, da jo bodo zaklali
“Pomagal sem mnogim kristjanom, da so policiji prijavili nadlegovanje in grožnje s strani islamistov v azilnem centru, kjer so nastanjeni,” je razkril Boros ter dodal, da ni težko dokazati tega. Zato ga še toliko bolj preseneča, da nadlegovani kristjani niso dobili pomoči s strani švedske policije. “Potem ko nasilje nad njimi prijavijo policiji, se morajo vrniti v isti azilni center in nato bi lahko šele prišlo do ‘vojne’,” razkrije. To pa je tudi razlog, zakaj so bili mnogi prisiljeni zapustiti azilne centre. Dva od teh sta bila tudi mož in žena, ki sta zapustila islam in sprejela krščanstvo, razkriva Speisa. “Živela sta v Huddingeju. Ko sta postala kristjana, je mož ženi snel naglavno ruto. Nato pa so njej povedali, da bi jo bilo treba zaklati. Par je moral pobegniti s Švedske in danes živi v Nemčiji,” je dejal.

M. S.